ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
reklam

Önemli Olan Kazanmak

Önemli Olan Kazanmak
12.02.2013 15:49
A+
A-

06 Ekim 2008 Pazartesi Saat 11:26 (yayınlanma Tarihi)

Trabzonspor Konya deplasmanında çok iyi oynamadı. İlk dakikalarda ortaya koyduğu futbolla Konyaspor’a baskı yaparak topu rakip sahaya yığmaya çalışırken 17. dakikada Serkan’ın sağdan ortasına yükselen Umut güzel bir kafa vuruşuyla Trabzonspor’u 1 farklı öne geçirdi.

Trabzonspor’un golünden sonra Konyaspor oyunu ağırlığını koymaya başladı. Bunda  Trabzonspor orta alanının büyük payı var. Colman , Egemen çok top kaybetti, Hüseyin’in mücadelesi de yetersiz kalınca orta saha hakimiyetini  Konyaspor ele geçirdi.

Konyaspor hızlı süratli ataklar geliştirerek tehlikeli olmaya başladı.  Trabzonspor defansı bu ataklarda   hem bireysel hem de pozisyon hataları yapınca bir anda Konyaspor 1-0 yenik durumdan 2-1 galip duruma geçti.

İlk yarıda Trabzonspor 17 dakikadan sonra sahada yoktu. Defansta Song, Egemen, Cale  orta alanda ise Colman, Selçuk çok top kaybetti. Hüseyin, Isaac, Serkan, Umut gayretli idiler. Orta sahanın kötü oynaması topun daha fazla rakipte kalmasına ve atak üstüne ataklar geliştirmesine sebep oldu. Bu durumda Trabzonspor tedirgin ve panikleyerek oynamaya başladı. İlk yarı bu panikle bitti.

İkinci yarıya sağda başlayan Isaac daha etkili görünmeye başladı. Konyaspor skoru korumak yerine farkı artırma cabası  içerisine girince  unuttuğu bir gerçeği maç sonunda hatırlamak zorunda kaldı. Trabzonspor geçen yılki takım değil. Aksayan yanlarının olmasına rağmen maçı her an kendi lehine çevirebilecek güce ve yetenekli futbolculara sahiptir. Nitekim bunu Antalyaspor ve Konyaspor maçlarında gördük.

Isaac’ın ikinci yarı müthiş çıkışı ileri geri çalışması, pres yapması Serkan’ın enerjisi Trabzonspor’u ayağa kaldırdı ve iki dakika aralıklarla Isaac’ın attığı iki gol Trabzonspor’u yine zirvede tuttu.

Isaac’tan söz açılmışken birkaç cümle yazmak istiyorum.

Isaac Trabzonspor’un yeni yıldızı olma yönünde sinyaller verdiğini görüyorum. Bu sadece benim görüşüm değil sanırım futbolseverlerinde görüşüdür. Yattara’dan daha verimli olacağına inanıyorum. Belki Yatara gibi yumuşak bileklere ve top tekniğine sahip değil ama gücü, kuvveti, hızı, inancı, azmi ve isteği var. Her şeyden önce Yatara gibi disiplinsiz, sorumsuz olmayacağına inanıyorum. Gördüğüm kadar ve yaptığı konuşmalardan çıkardığım sonuç bu.

Her zaman iyi oynayarak kazanamayabilirsiniz. İşte Trabzonspor son iki maçtır iyi oynamadan galip gelmesini bildi. Elbette bu sevindirici durum. Ancak unutmamak gerekir ki şampiyonluğa oynayan bir takım saat gibi çalışmalıdır.

Trabzonspor ilk iki maçı defans sayesinde alırken son iki maçı ise forvetler sayesinde aldığını görüyoruz. Buda gösteriyor ki takımda defans ve orta sahada bloğunda sorun var. Bu sorunları mutlaka Galatasaray maçı öncesi halletmelidir. Gökhan’ isteksiz, durağan oynuyor. Nedenini Ersun hoca gidermeli ve Galatasaray maçına kadar onu motive etmelidir.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.