Uzungöl turizm merkezinde 2012 yılında teleferik projesi yapmak için harekete geçen iş adamı Şükrü Fettahoğlu 3 yılda bürokrasiyi aşarak ilana çıkabildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 06.12.2016 tarih ve 12580 sayılı oluruyla projeyi ilan panosuna astı. Yasa gereği proje bir ay süreyle askıda kalacak.
15 Ayda Tamamlanacak
TRABZON turizmi için büyük önem arz eden teleferik projesi Uzungöl Haros Komları mevkisinden başlayıp Sarıkaya Yaylası Mevkisinde sonlanacak. 3540 metre uzunluğunda yapılması planlanan projenin inşaatına 2017 yılı martında başlanacak. Proje 2018 mayısında tamamlanacak.
50 Milyon Liraya Mal olacak
ÜÇ etapta yapılması planlanan projenin bu yıl sonuna kadar 2 etabının tamamlanarak devreye girmesi bekleniyor. Fettahoğlu, “Bir Avusturya firmasıyla anlaştım. En iyi ve kaliteli hizmeti inşallah en kısa sürede tamamlayacağız.” dedi. Projenin 50 milyon liraya mal olması bekleniyor.
UZUNGÖL’DE turizme yönelik yatırımlarıyla öne çıkan işadamı Şükrü Fettahoğlu’nun yaklaşık 3 yıldır onay almak için uğraş verdiği Teleferik Projesi’nde sevindiren adım geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 06.12.2016 tarihli ve 12580 sayılı oluru ile onaylanan, Uzungöl Haros Komları Mevkiinden başlayıp Sarıkaya Yaylası Mevkiinde sonlanacak olan Uzungöl Teleferik Projesine ilişkin Uygulama İmar Planı Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda 30 (otuz) gün süre ile askıya çıkarıldı. 50 milyon liraya mal olması beklenen Teleferik Projesi’nin inşaatının 2017 Mart ayında başlaması ve 2018 Mayıs ayında da hizmete girmesi planlanıyor.
Çaykara Uzungöl’de turizmin hizmetine sunduğu otel projesinden sonra Teleferik Projesi’yle dikkat çeken iş adamı Şükrü Fettahoğlu’nun, 3 yıldır beklediği projeye onay çıkmasının ardından uygulama imar planı da nihayet askıya çıkarıldı.
Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan ‘Plan Onayı’ başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 06.12.2016 tarihli ve 12580 sayılı oluru ile onaylanan, Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi, Trabzon İli, Çaykara İlçesi, Yaylaönü Mahallesi, I. Derece Doğal Sit Alanında Haros Komları Mevkisinden başlayıp Sarıkaya Yaylası Mevkiinde sonlanacak olan Uzungöl Teleferik Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda 30(otuz) gün süre ile Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce askıya çıkarılmıştır.”
Üç etapta yapılması planlanan ve 50 milyon liraya mal olması beklenen Teleferik Projesi’nin inşaatının Mart ayında başlaması ve 2018 Mayıs ayında da hizmete girmesi planlanıyor.
müjdeli bir haber gibi verilen bu duyuruyu bir de bölge insanına sormak lazım.Acaba sarıkaya da yaşayan yerel halk çayırlarına,hayvanlarının arasına teleferik hattının döşenmesini,yabancıların evlerinin etrafında piknik yapmalarını ,hayata bile çıkamaz halde kalabalıklarla yaşamaya mecbur bırakılmayı istermiydi?çaykara ve yaylalarına gelen turist adı altındaki,kültür ve doğaya saygısız (yerli-yabancı farketmiyor) insanların yöre insanına hiçbir katkısı olmamakta,aksine onların bıraktığı ,piknik yapıp giderken tarla,çayırlara attığı çöp poşetleri,bebek bezlerini toplama görevini de yüklemektedir.10 tane otelci para kazanacak diye o güzelim doğa talan ediliyor ,teleferik gibi uçuk fikirler le sadece daha fazla para kazanma zihniyeti kazanacaktır.Yüzyıllardır o dağlarda yaşayanlar sakin bir hayat sürmekte,kimse birbirini rahatsız etmeden yaşamını sürdürmekteyken bu saçma teleferik projesiyle bütün huzu kaçacak ,artık yaylalarımıza bile çıkmak istemiyeceğiz.Kamu İdarecileri turizmcilerin uçuk fikirlerine evet derken neden yerel halk istiyormu,onlara bir soralım demezler,o dağlarda biz yaşıyoruz,bizim arazilerimizin üzerinden teleferik geçecek,kalabalık,gürültü,çöp ,huzursuzluk yaşayacağız ama bize nedersiniz diye soran yok!birkaç yıl önce uzungölden helikopterle tur düzenlemeye başladılar köyde evimizde oturamadık helikopter gürültüsünden ,aman boşver 2 uyanık para kazansın çaykaralılar rahatsız olmuş önemli mi!böyle projeler yapılırken halka sorulmalı,biz orada doğduk büyüdük acaba burnumuzun dibinde teleferik istiyormuyuz,eğer herşey para içinse insanın değeri yoksa bizi ,yöre halkını alsın başka bir bölgeye,dağ başına bıraksınlar orada yaşayalım.Turizmcilerde istediğini yapsın parasına para katsın.
DENİZ SUYUNDAN ÇORBA OLMAZ Zenginler her zaman verdiklerinden FAZLASINI geri alırlar ve böyle ZENGİN olurlar……YATIRIM ayağına SU ları, ÇAYIR,ları ve meraları her isteyene YATIRDIK……… Deniz suyundan ÇORBA olurmu ?. Adı geçen TURİZMCİ Hemşehrimiz Bir OTEL yapmış daha o otelin Ruhsat durumu nedir bilmiyoruz. Ulaşılan yollar MİLLETİN Tapulu arazisi sinin GASP edilerek geçtiğini …..( Gerçi YENTELİERİN de arazilerinden geçildiğine kızdıkları yok adam bu kadar kendi yerlerinden para kazanıyor ve bize niye koklatmıyor derdindeler. Eğer öyle olmasa çoktan adam pılını pırtını toplar çeker giderdi )……. ve MAHKEMELİK olduğunu yine bu sütünlardan biliyoruz……Hal böyle iken Böyle kuralsız bi müteşebbisin öncü olduğu bir TUZİM yatırımını iyi irdelemek lazım…Zira Deniz suyundan yapılan ÇORBA bünyeye zarar verir. YATIRIM yatırım nereye kadar Deniz bitti dağlarda bitti. Sıra İNŞALLAH bize gelmez !….