ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,4810
EURO
34,9545
ALTIN
2.436,94
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
23°C
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
reklam

Dernekpazarı ilçe merkezi kentsel dönüşüme tabi tutulacak

Dernekpazarı ilçe merkezi kentsel dönüşüme tabi tutulacak
03.02.2017 16:42
A+
A-

Dernekpazarı ilçe merkezini oluşturan Yenicami Mahallesi, Zincirlitaş Mahallesi ve Merkez Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Dernekpazarı Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında ‘kentsel dönüşüm ve gelişim alanı’ ilan edilen toplamda 12,34 hektar alanın kentsel dönüşüme tabi tutulması planlanırken ilçe merkezinde fonksiyonunu yitirmiş, köhnemiş ve çarpık yapılaşmaya son verilmesi, yöresel mimariye özen gösterilerek ilçe merkezinin modern ve sağlıklı bir yaşam alanı olarak yeniden dizayn edilmesi amaçlanıyor.

ÇAĞDAŞ STANDARTLARDA BİR İLÇE İNŞA EDECEĞİZ

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarla Dernekpazarı’nın bölgenin en modern ilçelerinden biri haline getirileceğini ifade etti. Dernekpazarı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile ilgili çalışmalara devam edildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Proje alanında yer alan vatandaşlarımıza ait taşınmazların tespiti, değerlemesi, alana ilişkin imar planı, kentsel tasarım ve mimari projelerin hazırlanması, maliyet analizi çalışmasının yapılması, hak sahiplerimiz ile görüşmelerin gerçekleştirilmesi gibi iş ve işlemler sırasıyla uygulanacak ve sonrasında dev yatırımın inşasına başlanacaktır. Tüm bu çalışmalar TOKİ’nin koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Bu dev yatırım ile ilçedeki mevcut çarpık yapılaşma tasfiye edilecek, yöresel mimariye özen gösterilerek mahalle kültürünün yaşatıldığı, sosyal donatı ihtiyaçlarının karşılandığı, yaya ve araç trafiği, engelli bireylerin ulaşımının dikkate alındığı çağdaş standartlarda bir ilçe inşa edilecektir” diye konuştu.

Dernekpazarı ilçe merkezi kentsel dönüşüme tabi tutulacak 1

TRABZON’U İSMİNE LAYIK HALE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Dernekpazarı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesine ilişkin protokolün Ocak ayı içinde imzalandığını ifade eden Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Sayın Mehmet Aşık ile birlikte üçlü protokolü geride bıraktığımız Ocak ayında imzaladık. Tüm bu çalışmalarda her zaman şehrimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız şehrimizin evladı Sayın Süleyman Soylu’ya, TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan’a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Trabzon’u merkeziyle, ilçeleriyle, mahalleleriyle ismine layık hale getirmeye devam ediyoruz.”

Kaynak: Büşükşehir Belediyesi Basın

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. EYÜP IŞILDAK dedi ki:

    Daha önce ÇAYKARA Kentsel dönüşümü için BİLA bedel katkıda bulunmuştum….İlave olarakta KONDU için katkıda bulunayım….Bu bilgiler ışığında TOKİ den isteyeceklerinizi isteyin…..Gerek İLÇEMİZDE gerekse köylerimizdeki en büyük sorun. Ya Kalacak MÜSTAKİL evimiz yok . Evi olanlarında Kalacak zamanı yok………Diyelimki hepsi var O zamanda KENT merkezinde SOSYAL alan yok……..ŞEHİRLER meydanları ile NEFES alır…Yukarda görünen Eski KONDU alanı dümdüz edilsin. OKULDAN yukarıya doğru Aşağıda RESMİ görülen EVLER gibi EVLERİN yapılabilmesii için ARSA lar tanzim edilsin……EV ler en az 3+1 olmalı. Her 3 odada VC ve Banyo olmalı. Sebebine gelince. Bir aile 3 çocuktan oluştuğunu düşünürsek. Yarin O üç çocuğada EV ihtiyacı oluşacak. Onlarda bu gün karşılaştığımız PROBLEMLER ile karşılaşacaklar.Gereksiz şekilde Enerjilerini hiç oturamayacakları EV için harcayacaklar…….Bu paradoks sonsuza kadar sürecek…. KONUT işini böyle çözdükten sonra SOSYAL alanlar için Eski KONDU alanı ihtiyaclar için ( Dükkanlar,otel, resmi daireler, otogar sinema, pazaryeri, şehri simgeleyen anıtlar vb) tasarlanılabilir…..Bu alanda hiç bir şekilde KONUT yapılmamalı. …Ayrıca yakın gelecekte KONDU yu bay pas edecek TÜNEL de bu şekilde alan açıldığı için İPTAL edilmeli……Ve bir diğer hususa ÇAYKARA ve KONDU ilçeleri birleştirilmeli. Birleşmez ise Biz 50 yaş üzerleri göçüp gittikten sonra İKİ yabancı BELDE gibi yeni nesil olacak ve GÜÇ kaybına sebep olunulacaktır istemeden…..İkinci husus da Eski adımız olan K O N D U ismi tekrardan İHYA edilmeli.. Bu kadar çok BAKAN ve BÜROKRATIMIZ varken bu vesile ile bunuda halletmiş olalaım…Şimdiden emeği geçecek olanlara TEŞEKKÜRLER.