Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleşen Mevlid-i Nebi Haftası programında İstiklal Marşı okunması ile başlandı. Sunuculuğunu 8. Sınıf örencisi Elif Nur Süleymanoğlu yaptı Kuran-ı kerim okuyan 8.Sınıf öğrencisi Muhammet Kulaç tarafından icra edildi. Bu programı Din Kültürü öğretmeni Büşra Rendeci hazırlayıp yönetti. İlâhî, vefa konulu slayt ve çeşitli erkinliklerle, Peygamberimizin yaşadığı bazı Mekanların maketlerinin sergilendiği mekanlar gezildi.
Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleşen Mevlid-i Nebi programında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, İlçe Halk Eğitim Müdürü İzzet Gönan, Taşkıran İlköğretim Müdürü İdris Hacımahmutoğlu, Ortaokul Müdürü Hüseyin Bulut, Müdür yardımcıları Abdurrahman İşcan, Cemil Güner, Çaykara Muhtarlar Dernek Başkanı ve Çamlıbel Mahalle Muhtarı Abdullah Kulaç, Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu, Cemal Kurt, Metin Töman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TAŞKIRAN İMAM HATİP ORTAOKUL MÜDÜRÜ HÜSEYİN BULUT’UN KONUŞMASI
Değerli öğretmenlerim
Sevgili öğrencilerimiz
Gönülleri Resulullah aşkıyla dolu olan, ve bu muhabbetle salona teşrif eden Peygamber sevdalıları, Mevlid i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz.
Değerli Hazırun;
Hz. Peygamberin Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla, her yıl artan bir heyecanla, O’nun dünyaya gelişi, çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
Her yıl farklı bir tema ile kutlanan bu haftanın, bu yıl ki tema’sı; “Hz. Peygamber ve vefa toplumu”dur.
Değerli öğrenciler;
Din; toplumların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamayı amaçlar. Dünyada toplumların huzurlu ve mutlu olabilmeleri için ise bulunması gereken bir takım ilkeler vardır VEFA da bunlardan bir tanesidir
Vefa kelimesinin iki farklı anlam ıvardır:
İlk Anlamı:
Dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinde süreklilik sağlamak, arkadaşlığın kıymetini bilmek.
İkinci Anlamı:
Sözünde durmak, vad ettiklerini yerine getirmek, sözüne sadık kalmak.
Vefa; sevgi, saygı, sadakat, bağlılık gibi farklı alanları içerisinde barındıran, insana yakışan, insandan doğan, insandan beklenen önemli bir değer. Vefa her şeyden önce yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir, iman ve güzel ahlakla bütünleşen bir haslettir. Vefa birçok erdemin ve güzelliğin hayata taşınmasına kaynaklık yapan temel değerdir. Vefa, imanın bir gereği olarak istikamet üzere olmaktır. Vefa, her hak sahibine hakkını vermektir, şükrederek nimetin kadrini bilmektir . ve bütün peygamberlerin hayatında görülen, gözlemlenen önemli bir hakikat.
İnsanın Rabbine, kalbine, ailesine, çevresine, değerlerine, varlık âlemine karşı vefa borcu vardır. Vefa: toplumları bir arada tutan temel insani değerlerden biridir, Değerlerini kaybeden insan, yolunu kaybeder.
Bundan tam 1450 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük, vefa gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan, tüm dünyayı aydınlatan bir vefa örneği gösteren bir topluluk görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde, bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki Öğretmeni Yüce ALLAH olan, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di.
Peygamberimiz as hayatı boyunca verdiği sözde mutlaka durmuş, yapamayacağı sözü asla vermemiştir.
SEVGİLİ GENÇLER;
Hepimiz Hz Muhammed a.s seviyoruz; Dolayısı ile onun getirdiği değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bu değerler Kuran’dır, islam’dır, insanlıktır.
Kuran’a saygı Kur’an’la yaşamayı gerektirir; Dolayısıyla
Kuran’ı hayatımıza taşımamız ve Kur’an’a taşınmamız gerekir. Bu da Kuranı anlayarak okuyup hayatımıza uygulamamızla olacaktır. Kur’an’a taşınmazsak Kur’an bizi taşımaz. Tıpkı Hz Peygambere as. Saygı, sevgi onun güzel ahlakını hayatımıza taşımamızda olacağı gibi.
Peygamberimiz a.s anmakla birlikte onu anlamak durumundayız tabiri caizse Peygamberimizi 1 haftadan 52 haftaya taşımak zorundayız.
Allah Resülünü tarihten alıp, günümüze taşırsak ve onun ahlakıyla ahlaklanma gayreti içerisinde olursak. O zaman amaca ulaşmış oluruz.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’ın. doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış ,huzur , mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime bitiriyor, bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta Din Kültürü öğretmenimiz Büşra hanıma ve Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi .Etkinliğimiz küçük bir ikramla da sona erdi.