ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
35,4563
EURO
36,5754
ALTIN
3.056,01
BIST
9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Bitkilerdeki Püf Noktalar

Bitkilerdeki Püf Noktalar
27.04.2009 10:39
A+
A-

Bitkilerdeki Püf Noktalar 1

ü Bitkileri ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırarak içiniz. (Fokur fokur uzun süre kay

natmayınız. Sıcak suda akşamdan sabaha kadar bekletin, sıcak-soğuk tavsiyeye göre içiniz.

ü Usaresi (özü) acı olan bitkiler şifalıdır, ekşi olan bitk

iler (limon gibi) kabızlık yapıcı ve kan temizleyicidir.

ü Çoğu bitki ve meyvelerin yan tesirini yine aynı bitkinin kendisinin başka yeriyle telafisi Allah’ın (c.c.) kudret ve azametinin bir delilidir. Sineğin bir kanadı zehir, diğer kanadı panzehir, fındık sivilce ve kaşıntı yapıyor, yaprağı önlüyor, kayısı ishal yapıyor, çekirdeğinin içi ishali önlüyor.

ü Meyvelerin (Kayısı, incir, şeftali gibi) hazım kolaylaştırma etkisi, kurutulmuşundan daha fazladır.

ü Bir bitki içilerek bir hastalığı tedavi ediyorsa, sürülerek de aynı hastalığa faydası vardır. Bir bitki sürülerek bir hastalığı tedavi ediyorsa, içten (yenerek-içerek) aynı bitkiyle tedaviyi uygulamak gerekir. (Sarımsak yağı romatizmaya faydalıdır,sarımsak yemek daha çok faydalıdır. Bazı zehirli bitkilerin yenmesi zararlıdır.

ü Eğer bitkiyi kendiniz topladıysanız, mutlaka gölgede kurutunuz.

ü Allah (c.c.), şifa verdiği hastalığın sırrını bitkide belirtmiştir. Bu bazısında çok bariz (ceviz beyin şeklinde), bazısında rumuzlu, (dulavrat otu pıtrağı sakal bölünmesine karşı), bazen de tadında, kokusunda veya renginde (sarı olgun salatalık sarılığa karşı), hastalığın şifasını gizlemiştir.

ü Bu bağlamda bütün diken türleri ucu sivri, iğne gibi olduğundan, tıkanık çözücü, idrar söktürücü, ve özellikle karaciğer tıkanıklıklarını çözücü, karaciğeri güçlendirici diyebiliriz. İnceleyin sizde bu fikre varacaksınız.

ü İçinde sümüksü madde bulunan bitkiler, (ıhlamur, keten tohumu, sinirli ot gibi) yara, iltihap üzerinde etkilidir. Cilt temizleme özelliğine sahiptir. Bütün ağaç sakızlarının yara iyileştirici özelliği vardır.

ü Bitkilerden yeme-içme, pansuman dışında, aynı şifayı el-ayak şifalı suda yarım-1 saat bekletilerek istifade edilebilir. Çünkü parmak aralarından vücuda sirayet eder.

ü Anne sütünü arttıran anason, mürver, lahana, rezene v.s. gıdalar hayvanın sütünü de arttırır.

ü Doğal yollarla elde edilen bitki, sebze ve meyveleri tercih etmek. (Bıldırcın yumurtası astımın ilacı, ama kafeste beslenen değil, hür olan bıldırcının yumurtası.)

ü Ceviz, zeytin, vişne gibi meyveler toplanırken sıyrıldığı, sırıkla silkildiği için filizlerin meyve yapma gözenekleri kırılır, zedelenir. Ertesi sene ağaç ürün vermez, tamirat yapar. Bu meyveler güzelce toplansa vatandaş her sene meyveyi ucuza yer. Bir sene oluyor, bir sene olmuyor klasiği de tarihe karışmış olur.

ü Kırağı yağan yerlerin meyve ve sebzeleri lezzetli ve kısa süreli olur. Genellikle suları da kireçli oluyor.

ü Yol kenarındaki ve şehir içindeki bitkilerden sakının.

ü Meyvelerin sirkesi de aynı şifayı verir. Gül ateş düşürür, gül sirkesi daha fazla düşürür.(sirkede ateş düşürür.)

ü Meyvelerin kabuğunu soymadan yiyiniz. Elmanın, ayvanın çekirdeğini biriktirin, kışın lazım olur.

ü Sirke ile zeytinyağı karışımını margarine tercih ediniz.

ü Yılanın ağzına tükürünce insan tükürüğü yılanı öldürüyor.

ü Yılanlar, tarlalarda ve ağaçlarda ne kadar zehir varsa topluyor, onlarda olmasa zehir yiyeceğiz.

ü Yapmış olduğumuz tecrübelerde, Tatula yaprağının, kesikleri kısa sürede kaynattığını, iyileştirdiğini, ağrı ve sızıyı giderdiğini gözlemledik. Ameliyat yaralarında kullanılması, bıçak sancısını ve sızısını geçireceği gibi, yaranın çabuk iyileşmesini sağlar.

ü Bitkiler, ağaçlar, tırnak ve saçlar gece büyür.

ü Bitkilerin kokusu keskin olanlar, tabiatı icabı sıcaktır. Tatları tuzlu ve tatlı olanlar ısıtıcıdır (hararet verici).

ü Kokusuz bitkiler soğuk tabiatlı, kokusu orta olanlar mutedil tabiatlı, tatları ekşi olanlar soğutucu serinliktedir.

ü Üzerinde misvak bulunana yıldırım isabet etmez. Üzerinde yakut taşı bulunana da yıldırım isabet etmez.

ü Kulağı bağlanan eşek anıramaz, böylece halkı da rahatsız edemez.

ü Delikli bir taş ağaca bağlanırsa o ağacın meyvesi çok olur.

ü “Ca” (Kalsiyum) en fazla kemiklerde bulunur. Sinirlerin de “Ca” ihtiyacı vardır. Fazla limon (ekşi) yemek sinirleri zayıflatır, çabuk ihtiyarlatır.

Hazırlayan Hüseyin Deryal

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.