ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
reklam

Büyük Bir Organizenin Yapılmasına İzin Vermemek

Büyük Bir Organizenin Yapılmasına İzin Vermemek
27.05.2014 12:22
A+
A-

Geçen yıl bu tarihlerde düzenlenen Türkçe olimpiyatları için olumlu yazı kaleme alırken bu yıl olumsuz yazı kaleme almanın üzüntü içerisinde olduğumu belirtmek isterim…

Yurt dışında birçok ülkede  büyükelçilik ya da diplomatik temsilciliğimizin bile olmadığı 160 ülkenin üstünde Türk okullarının bahçesinde Türk bayrağı dalgalanmaktadır. Bu bayrağın dalgalanmasından önceki aşamada para,koltuk, hazır araç, hazır ev gibi maddi imkanlıklar yoktu.

Memleketinden, ailesinden, eşinden, çocuklarından ayrılıp Allahın Rızasını kazanmak, Peygamber efendimiz (s.a.v) nin “Benim adım güneşin doğup battığı her yere, ulaşacaktır” hadisini benimseyerek yerine getirmek için binlerce km uzaklara gidip hiç tanımadığı bilmediği topraklara ayak basınca nasıl ve ne yapacağını bilmeden zor şartlar altında gittiği yerde okul inşaatine başlaması, faaliyete geçtikten sonra devlet kademlerince takdir edilmesi, desteklenmesini basite indirgenecek bir durum değildir. Rahatlığa alışmış milletimiz için bu okulların kapanması umurunda bile olmayarak aslında arka planda ilk etapta ne tür olumsuzluklarla karşılaşıldığını öğrenmekten çekinmektedirler.

Türk öğretmenlerinin yaşadıkları ekonomik zorluklar, bazen o ülkede ki çatışma ortamları, iklim ve sağlık sorunlarına rağmen gösterdikleri fedakarlıklar gurur verici niteliğindedir. Gurur verici tablonun 11 yıldan beri her geçen yıl başarısına güç katarak hazırlamış oldukları Türkçe olimpiyatlarının bu yıl ülkemizde Türkçe’nin ana vatanında yapılmayacak olması 160 ülkeye dağılan fedakar öğretmenlerimizin kalbi hüzün ile dolduğunu yayınladıkları paylaşımlardan görmekteyiz.

Dünyanın dört bir yanından gelip Türkçe şiir, şarkı, türkü performansı ortaya koymak isteyen, inanılmaz istekli ve coşkulu çocukların performansları sergilemesi neden sizleri rahatsız etti ki? Yaklaşık 1 ay boyunca Türkiye’nin farklı illerinde görsel şölenler ile milletini takdirini kazanan, olimpiyat çocuklarının heyecanına ortak olan insanlarımız şimdi bu olimpiyatları televizyon ekranlarında seyredecek. Türkçe Olimpiyatları’nın açılışı Etiyopya’da, yarı finali Polonya’da, finali Almanya’da yapılacak,  Türkiye’de ise salonların,stadların verilmemesinin hiç bir mantıki izahati yoktur. 11 yıldan beri uluslararası ülkelerde kazanan Türkiye, son aylarda kaybeden Türkiye olarak dünya genelinde prestij kaybına neden olmaktadır.

Yurtiçindeki siyasi hesaplar, düşüceler ve kavgalar hiçbir şekilde Türkiye’nin milli çıkarlarına ve geleceğine yapılan bu değerli yatırımların engellenmesinin hiç bir türlü açıklaması olamaz…

www.twitter.com/abdurrahmansahi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.