Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu” tamamlandı 18 din görevlisi belgelerini aldı.
Diyanet İşleri Başkanlığının Cami içi din hizmetleri kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliğinin arttırılması hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve cami görevlilerinin usulüne uygun olarak vaaz yapabilmelerini sağlamak amacıyla 2016 Eylem Planı çerçevesinde Çaykara İlçe Müftülüğü 7-24 Aralık 2016 tarihleri arasında yüz yüze vaaz kursu açtı. Çaykara Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen kursa ilçede görev yapan 18 imam hatip kursiyer olarak katıldı. 3 hafta süren yüz yüze vaaz kursuna rehber öğretici olarak Ortahisar İlçe Müftülüğü vaazı Hasan Dinç katıldı.
Bu gün sona eren “Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu”nda başarılı olan 18 imam hatip Kurs Katılım Belgelerini müftü Ali Fuat Baycan’ın elinden aldı.
Belge töreni öncesi konuşma yapan Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan “Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı, yürüttüğü din hizmetlerinin daha etkili ve daha verimli hale gelmesi için personelin eğitimine çok önem vermektedir. Bu nedenle Çaykara Müftülüğü olarak 3 hafta süreyle Yüz Yüze Vaaz kursu düzenledik. Katılan ve başarılı olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kazandıkları bilgi ve beceriyi hizmetlerine en güzel şekilde yansıtacaklarına inanıyorum. Hocaları Hasan Dinç’e de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: Çaykara Gazetesi