ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Demiryolu Tartışmaları Devam ediyor

Demiryolu Tartışmaları Devam ediyor
11.01.2011 15:13
A+
A-

Demiryolu Tartışmaları Devam ediyor 1

Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Trabzon’u güneye bağlayacak olan demiryolu güzergahında Erzincan-Bayburt-Çaykara-Of güzergahının en ekonomik tercih olduğunu savundu.

Saral, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Fazıl Çelik tarafından hazırlanan raporda Tirebolu(Giresun)-Erzincan, Yeşilyalı(Arsin)-Erzincan, Çamburnu(Sürmene)-Erbaş(Erzincan) ve Of (Trabzon)-Erbaş(Erzincan) olmak üzere dört farklı güzergah üzerinde çalışıldığını belirtti.

Projelerin ayrıntılı bir şekilde ele alındığında Of-Çaykara-Erbaş-Erzincan güzergahının her yönüyle öne çıktığını ifade eden Saral, ”Minimum kurp yarıçapı, maksimum hız, denize uzaklık, Trabzon Limanına uzaklık, tünel uzunlukları, tünel oranı, düz arazi, denize maliyet ve Trabzon Limanına maliyet bakımında tüm kategorilerde Of-Erbaş güzergahı en iyi güzergahtır. Toplam maliyette Of-Erbaş güzergahının 1.1 milyar dolar daha ucuza mal olacağı görülmektedir” dedi.

Hazırlanan projede Tirebolu-Erzincan güzergâhının maksimum hızının saatte 160 kilometre olduğunu anlatan Saral, Of-Erbaş güzergâhında maksimum hızın 270 kilometreye ulaştığı bildirdi.

Projenin fizibilite çalışmaları esnasında çalışmalara hiç müdahale etmediklerini vurgulayan saral, şunları kaydetti:

”Biz istedik ki bilim adamlarımız, bu işin içinde olan bilirkişilerimiz, hocalarımız bu işin fizibilitesini çıkartsınlar. En uygun güzergah neresiyse ortaya çıksın. Memleketimizin tek kuruşunu bile sokağa atmaya kimsenin hakkı yok. Hazırlanan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan alternatiflere baktığımızda Of-Çaykara-Bayburt-Erbaş güzergahı tüm avantajlarının yanında toplamda 1.1 milyar dolar daha ucuza mal olacak. Bu güzergah, devletimizin kaynaklarını tasarruflu kullanmak için en uygun güzergah olacaktır.”

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.