ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Hakkı olmasına rağmen tayinini batıya almadı

Hakkı olmasına rağmen tayinini batıya almadı
04.10.2015 23:33
A+
A-

Iğdır’da görev yapan 26 yaşındaki Çaykaralı öğretmen Filiz Bilici ailesinin terör dolayısıyla tayinini başka bir yere aldırması isteğini kabul etmedi. Bilici: “Teröre inat buradayım, bir yere gitmeyi düşünmüyorum” diyor.

Bilici 1.5 ay önce Hakkâri’de polis olan şehidimiz Ahmet Çamur ve Iğdır’da terör örgütünün saldırısı sonucu 14 polisin şehit düşmesine rağmen Iğdır’daki görevini kararlılıkla sürdürüyor.

Ailesi, Doğu ve Güneydoğu’da artan terör olayları nedeniyle tayinini aldırmasını istedi. Ancak Filiz öğretmen, zorunlu hizmet süresinin dolmasına rağmen tayinin aldırmadı ve okullar açılınca tekrar Iğdır’ın yolunu tuttu. Kutsal bir görev yaptığını ve Iğdır’dan gitmeyi düşünmediğini söyleyen idealist Filiz öğretmen, “Teröre inat buradayım, bir yere gitmeyi düşünmüyorum” diyor. Çaykara’da doğup, büyüyen Filiz Bilici, okulu bitirdiğinde ilk görev yeri olarak Iğdır’ı yazdı. Genç öğretmenin ataması yapıldı, Iğdır’ın Yukarı Çarıkçı Köyü İlköğretim Okulu’nda göreve başladı. Filiz Öğretmen Yukarı Çarıkçı köyünde zorunlu hizmet süresi olan 4 yılını tamamladı. Bu arada terör örgütünün son dönemde artan saldırıları nedeniyle Iğdır’da 14 polis şehit düştü. Filiz öğretmenin ailesi, bölgedeki terör nedeniyle tedirginlik yaşarken, hemşerisi özel harekât polisi komiser Ahmet Çamur da 16 Ağustos’ta Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yol kapatan teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.

‘GÖREV BİZİM AŞKIMIZDIR’

Çaykaralı genç öğretmenin ailesi ve yakınları, yaşanan terör olayları ve Çaykara’yı derinden etkileyen Ahmet Çamur’un şehit olması nedeniyle kızlarının tayin hakkını kullanmasını istedi. Ancak o kabul etmedi. Filiz öğretmen, okullar açıldığında görevli olduğu köye gelerek ders başı yaptı. Filiz Bilici, yaşanan bunca acılara rağmen görev aşkıyla doğu-batı ayırt etmeden görevimi yürüteceğim” dedi. İngilizce öğretmeni olan Filiz Bilici, 4 yıldır çoğunluğunu Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu Yukarı Çarıkçı köyünde çocuklara İngilizce eğitimi veriyor. Genç öğretmen, “Her ne olursa olsun teröre inat buradayım. Severek görev yapmaya devam edeceğim. Görev bizim aşkımızdır, kutsaldır. Tayin hakkım olmasına rağmen gitmedim. Öğretmen adayı arkadaşlara da sesleniyorum. Doğu’da görev yapmaktan çekinmeyin. Gelin burada hayatı öğrenin, bildiklerinizi de bu çocuklara öğretin” dedi.

filiz-bilici-ogretmen

KAYNAK: SABAH

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Murathan KILIÇ dedi ki:

    Bu davranış beni çok duygulandırdı ayrıca bir o kadarda gururlandırdı. Gurur duyuyorum seninle idealist Filiz öğretmenim. Böyle düşünen hemşerilerimiz oldukça bu vatanımıza zaval gelmez Rabbimin izniyle.