Trabzon Süper Amatör kümede mücadele eden Çaykaraspor bu hafta oynaması gereken Gençlerbirliği maçına imkansızlıklar nedeniyle çıkamadı. Sezon başında 21 kişilik kadroya sahip olan Çaykaraspor”da 8 futbolcu ücretlerini alamadığı için takımdan ayrıldı. Geriye kalan 13 futbolcudan 4”ü il dışında bir futbolcu da hasta olduğundan sahaya çıkmadı. Maçın oynanması için 9 kişi sahaya süremeyen Çaykaraspor hükmen 3-0 mağlup sayıldı. Çaykaraspor bu durumda bir kez daha sahaya çıkamazsa 1. Amatör kümeye düşecek.
İstifamı İsteyenler Şimdi Nerede?
Çaykaraspor”un bu durumu ile ilgili görüşlerini aldığımız eski başkanlardan Hikmet Velioğlu “15 yıl Çaykaraspor”a hizmet verdim. 1990”lı yıllarda futbol takımının lisanslarını çöp kutularından toplayarak takımı yeniden oluşturdum. Şampiyonluklar yaşadım. Çaykaraspor”un bu duruma düşmesi beni çok üzdü.3. lig için şampiyonluğa oynayan bir takımın başkanıyken istifamı isteyenler şimdi nerede? Neden bu takıma sahip çıkmıyorlar? Çok sevdiğim Çaykaraspor için hala borç ödüyorum. Çaykaralıyım diyerek boy pos gösteren istifamı isteyerek başarımızı engelleyenler nerede? Neticede istifa etmek zorunda kaldım. Yıllarca bu takıma hizmet verdim, başarısı için mücadele ettim. Şampiyonluk yaşadım. Bu takıma bu kadar emek vermişken maalesef istifamı isteyenlere uyarak istifa ettim. Onlara teşekkür ediyorum. Kulübümüzün bu durma düşmesi beni son derece üzdü. Çaykaralılar bu takıma sahip çıkmalılar.” dedi.
Şampiyon Olmuş Bir Takımın Başkanıyken İstifa Ettirilmemi Hala Anlamış Değilim.
Eski Başkanlardan Ali Kemal Sevinç ise “Çaykaraspor”da ilk kuruluşundan itibaren görev aldım. Futbolcu Yönetici ve başkan olarak hizmetlerim oldu. Çaykaraspor”da futbolcu, yönetici ve başkan olarak 5 şampiyonluk yaşadım. Hikmet Velioğlu döneminde altyapıdan sorumlu yönetici idim. Başkan ve yönetimin desteği ile minikler, yıldızlar, B Gençler ve A Gençler kategorilerinde takımlarımızı oluşturduk.
Hikmet Velioğlu’nun bırakmasıyla kongrede seçimle kulüp başkanlığına getirildim. 2001-2002 yılında A takım mücadele ettiğimiz 1. Amatör Kümede şampiyon oldu. Trabzon Süper Amatör Kümeye yükseldi.
Genç takımımız Trabzon şampiyonu olarak bir üst gruba çıktı. Ne olduysa şampiyon olduktan sonra oldu. Birileri bu başarıları istemedi. İl dışındaki dernek ve işadamlarımız takıma sahip çıkarken il ve ilçe içindeki dernek ve iş adamlarımız gereken desteği vermedikleri gibi ayrılmamız için dolaylı yollardan baskı yaptılar. Başarılı bir yönetim kurulunun istifa ettirilmesini hala anlamış değilim.
Neticede bu baskılar yüzünden yönetim kurulundaki arkadaşlarımdan bir kaçıyla istifa ettik. Daha sonra Çaykaraspor maalesef küme düştü. 2004 yılında İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız kulübü içinde bulunduğu krizden çıkarmam için başkan olmamı istediler. Beraber çalıştığım arkadaşlarımla yeniden yönetime talip olduk. Ancak yönetime gelmemiz birilerini rahatsız etti. Buna rağmen 2004-2005 sezonunda yine şampiyon olduk ve tekrar Süper Amatör kümeye yükseldik. Bu dönemde İstanbul’daki Dernek ve İş adamlarımızın desteği büyük oldu.
Çaykaraspor Kurumsallaşmalı
Kulübün bu duruma düşmesi kurumsal bir yapıya sahip olmamasından kaynaklanıyor. Sıkıntı ekonomik olduğu için birilerine bağlı kalınıyor. Özellikle başkan ve yönetimi benimsemeyenler bunu çok iyi kullanıyor.
Çaykaraspor bu duruma düşmemeliydi. Yıllarca verilen emekler boşa gitmemeli. Çaykaraspor kurumsal bir yapıya bir an önce kavuşturulmalıdır. Buna Çaykaralı bürokrat sanayici iş adamları yerel yöneticiler, sporseverler el atmalı ve bu sorunu gidermelidir.” dedi
Mevcut Yönetimden İstifa İstendi mi?
Çaykaraspor”un mevcut yönetiminde görev alan başkan ve başkan yardımcısının istifasının istendiği söyleniyor. Başkan Fatih Sultan Yılmaz ve Başkan Yardımcısı İbrahim Çelebi’nin istifası karşılığında 5 bin TL yardım edileceği doğru mu?Kulüp başkanıyla yaptığımız görüşmede bunu doğruladı. Çözüm üretilmediği gibi kulübe sahip çıkanları istifaya davet etmek Çaykaraspor”a ve ona sahip çıkanlara yapılan en büyük haksızlık değil midir?
2005”ten sonra bile Çaykaraspor hiç gündemden düşmedi. 2005”ten sonra tekrar kulüp başkanı olmuş Hikmet Velioğlu dahil kulüpte görev almış diğer başkanların da istifa etmeleri istendi. Bunda da başarılı oldular. Bu istifa istemlerinin arkasındaki gerçekler hala muamma olarak Çaykaraspor tarihinde yerini almıştır.
Önce Sözlerini Tutsunlar
Başkan ve yönetici istifa ederse yardım yaparım diyerek başkanları ve yöneticileri istifaya zorlayanlar verdikleri sözleri yerine getirsinler. İstifa eden yönetimin yerine gelenler de neticede krizle boğuşarak kurumsallaşma adına çalışma yapamamaktadırlar. 2001 yılından bu yana verilen sözler aradan 11 yıl geçmesine rağmen hala yerine getirilmedi. Yoksa her verilen söz unutuldu mu?
Çaykaraspor Kulübü Kapansın Diyorsanız Bunu Basına Açıklayın
Yıllarca gelişen süreç içerisinde Çaykaraspor”un kapanıp kapanmasının kendileri için önemli olmadığını ifaden eden kişi ya da sivil toplum kuruluşu başkanı varsa bunu açıkça ifade etsinler. Yok eğer ilçemizin takımıdır, sosyal bir aktivitedir diyorsanız hep birlikte kulübe sahip çıkın. Geçmişte olduğu gibi yine Çaykaralıların Çaykaramızın gurur olsun. Başarılarıyla tarihteki yerini alsın.
Yönetim Gerçekleri Kamuoyuna Açıklasın
Çaykaraspor”un mevcut başkan ve yönetim kurulu olup biteni kamuoyuyla paylaşmalıdır. Çaykaraspor”un haklarını her platformda samimi bir şekilde kin gütmeden birlik ve beraberlik içinde savunmalı her kuruluşa eşit mesafede olunmalıdır. Bu gerçekleşirse başarı kaçınılmaz olacaktır.