ref: refs/heads/v3.0
ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
39,8299
EURO
46,9604
ALTIN
4.228,87
BIST
9.948,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Hatay-Trabzon arasında uçak seferi istiyorlar

Hatay-Trabzon arasında uçak seferi istiyorlar
02.03.2015 11:01
A+
A-

ahmet üstünbaş1964 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde iskan edilen ve Çaykara ile sıkı ilişkilerini halen devam ettiren Çaykaralılar Hatay ile Trabzon arasında karşılıklı olarak uçak seferlerinin düzenlenmesini istiyor. Konunun Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 24-25-26 şubat tarihleri arasında düzenlenen “Ulaşım Çalıştayı”nda dile getirildiğini ifade eden 408 Evler Mahallesi eski muhtarı ve emekli maliyeci Ahmet Üstünbaş karşılıklı uçak seferlerinin özellikle hemşehrilerimiz için önem arz ettiğini ifade etti. Üstünbaş: “Her ne kadar 50 yıldır burada olsak da memleketimizden kopmuş değiliz. Burada 7000 dolayında Çaykaralı yaşıyor. Hemen hepsinin Trabzon ile bağlantıları var. Ailelerin bir kısmı orada bir kısmı burada. Akrabalık ilişkileri halen çok sıkı bir biçimde sürdürülüyor. Düğün, cenaze gibi özel durumlarda; ayrıca yaz aylarında daha yoğun olarak karşılıklı seyahatler yapılıyor. Şimdilik bu seyahatler Adana, Ankara ve İstanbul üzerinden gerçekleştiriliyor. Direkt uçuş olsa bu hem zaman hem de ekonomik açıdan daha yararlı olacaktır.” dedi.

Ahmet Üstünbaş Çalıştay’da koordinatörler tarafından konunun çok önemli görüldüğünü ve bunu raporlarında yazacaklarını bildirdiklerini ifade etti.

Hatay – Trabzon arası uçak seferlerinin başlaması Karadeniz’de; Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinin yararlanmasını sağlayacaktır. Özellikle Arap turizmi açısından cazibe merkezi olan Karadeniz’e Arapların ulaşımında Hatay-Trabzon hava koridorunun avantaj sağlayacağı kaydedildi.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.