ref: refs/heads/v3.0
ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
39,8951
EURO
47,0564
ALTIN
4.266,51
BIST
9.948,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

HES’ler Romanlara Konu Oldu

HES’ler Romanlara Konu Oldu
30.06.2011 15:14
A+
A-

HES'ler Romanlara Konu Oldu 1

Metin Kondel, “Temelyon” isimli kitabı ile okurlarının karşısına çıktı. Sabah Gazet

esi yazarı Haşmet Babaoğlu’nun kitabın tanıtım bülteninde “70’lerin Karadeniz’ini okumak, insanda bir tür mucizeye tanık olmak duygusunu uyandırıyor” dediği kitap İsim Yayınları’ndan çıktı.

Metin Kondel’in Temel

yon adlı romanı raflardaki yerini aldı. Metin Kondel eski bir ingilizce öğretmeni, bir spor yazarı, ekonomist, çevreci, aktivist, sosyal medya yazarı böyle renkli bir yazı evreni olan bir yazarın kitabı da en az kendi gibi renkli olur.

Temelyon kitabının çok ilginç bir yanı var, kitap dünyada kurbağalara adanmış ilk kitap olarak literatürde yerini çoktan aldı bile. Kitabın doğayı bu kadar öncelemesi ve bir hayvana adanmış olması Metin Kondel’in duruşu hakkında da bize ipuçları veriyor.

HES'ler Romanlara Konu Oldu 2Yazar uzun süredir çevrecilerin gündeminde olan HES’lerle ilgili de ciddi eleştiriler içeriyor. kitabın kapağı bile doğanın tüm güzelliği gözler önüne sermeye yetiyor.

Yazarın öyküsel uslubu ve olaylara derin ve farklı bakışı ile 70′lerin Karadenizi bu kitapla yeniden yaşayacaksınız.

Önsöz’den bir bölüm şöyle;

Bu kitap, ben küçük bir çocukken uykuya dalmak üzere olduğum yaz gecelerinde Solaklı Deresi’nin kenarında koro halinde şarkı söyleyip çocuk ruhuma gizemli bir ritim veren, çoğu kez insanların tanımadığı ya da tanımak istemediği, benimse dere kenarlarında her gördüğümde bir taş fırlattığım ve her defasında güneşlenmek için çakıl taşlarına tırmanan, gözleriyle sabit bakan, biyoloji kitaplarında Latince isimlerini bir türlü öğrenemediğim herhangi bir ideolojiden habersiz, HES projeleriyle habitatları tehdit edilen, hiçbir avukatın ya da insanın haklarını mahkemelerde savunmadığı Solaklı Deresi’nin özgür kurbağalarına adanmıştır. Ne bekliyordunuz? Bu kitapla yüce bir insanı kutsamamı mı? Tabi ki değil. Gerçek hayatta onları kutsayacak birçok şeyin ya da düşüncesiz kişinin olduğu şüphesizdir. Ama yaşam alanları, dünyanın zenginliğine dadanmış muhterislerce tehdit edilen ve insanların çoğu kez tiksindiği kurbağalar neden bir kitabın ön sözünde saygıyla anılmayı hak etmesin? Onlara çocukluğumda verdiğim rahatsızlığın bir bedeli olarak bu kitabı adamayı uygun gördüm. Vıraak, vıraaak, vıraak!

1970’lerin Karadeniz’ini anlatan kitap 364 sayfadan oluşuyor. Kondel’in roman tarzında yazdığı kitap internetten de sipariş edilebilir. Ayrıca Temelyon Of’ta AIC ve Huzur kırtasiyeden temin edilebilir .

Kaynak: İnternet haber

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.