Çankırı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, 20. Uluslararası Türk Dünyasına hizmet ödülünü aldı. Ödül töreni, Kazakistan Cumhuriyeti’nin Türkistan (Yesi) şehrindeki “ Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi”nde gerçekleştirildi.
Ödül töreni münasebetiyle Kazakistan da bulunan Alaybey Karoğlu “Anayurttan Atayurda” adlı bir resim sergisi de açtı.
Şair, yazar Yahya Akengin’in yönettiği programda; sanat alanında gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası etkinlikler yanısıra, yönettiği çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile Türk kültür, sanat ve akademik hayatına yaptığı katkılar nedeniyle ödülün verildiği belirtildi. Ödülünü “Türk Dünyası Mimar ve Mühendisler Birliği” başkanı sayın İlyas Demircİ‘den alan Alaybey Karoğlu, törende duygu ve düşüncelerini özetleyen bir konuşma yaptı.
“Hoca Ahmet Yesevi’nin feyizlendirdiği kutsal Atayurt topraklarında Türkistan da bulunmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. Sizlere Anadolu’ dan , Anadolu Türklüğünün önemli siması Emir Karatekin diyarından ve Aziz Çaykara’dan ve Çaykaralılardan selamlar getirdim.
Bir zamanlar konferans verdiğim, Atabarı, Zeybek oynadığım ve horon ettiğim bu sahnede Türk dünyasına hizmet ödülü gibi önemli ve büyük bir sorumluluğu almak için huzurlarınızda bulunuyorum.
Türkiye’nin ve Türk dünyasının yaşayan en büyük şair ve yazarlarından Sayın Yahya Akengin başta olmak üzere Türksav yönetim kurulu ve seçici kuruluna en kalbi şükranlarımı sunmak isterim.
Şunu da vurgulamak isterim ki Türklüğe ve Türk dünyasına hizmet aynı zamanda İslâm dünyasına ve tüm insanlığa da hizmet etmek demektir.
Bu ödül tek başına bireysel bir başarının öyküsü değil, yürek beyin ve ruh mimarlarımızın yoğun destek ve çabalarıyla beslediği bizi biz yapmak için katkı sağlayan pek çok kişinin emeği olduğunu belirtmek isterim.
Burada sevgili annem Fatma hanımı, babam Dursun Ali beyi ve Veysel ağamı minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, derin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
Hamit Topaloğlu, Celal Haznedaroğlu, Muzaffer Erol , Sinan Omar, Sait Kamil Duman, Cemil Okuyan, İsmail Hakkı Çoşkun Çelebioğlu, İrfan Akçelik, İsmail Sarı, Hamdi Baş ve Ergül yıldız yanı sıra hatırlayamadığım tüm öğretmenlerime elimde taşıdığım bu ödülü ithaf ediyorum.
Ne mutlu Türküm diyene…”
Ödül takdim töreninden sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. V.S Abdi Bekov ve Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış tarafından;
Unesco 2016 Hoca Ahmet Yesevi yılı ve üniversitenin kuruluşunun 25. Yılı anısına Ahmet Yesevi Üniversitesi Senatosu Tarafından Yesevi yılı Şeref Madalyası ile berat takdim edildi.
Sayın Karoğlu; beraber yürüdüğümüz o yollarda. ,yaşadığımız unutulmayan anılarda. Sizin gibi bir arkadaşı ile yoldaşımla. Gurur duyuyorum.Daha büyük başarılara imza atmanı diliyorum. İlyas Aktürk