ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Muhteşem açılış!

Muhteşem açılış!
25.02.2016 09:44
A+
A-

Çaykaralı Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık muhteşem açılış olduğunu söyledi.

 Almanya’nın Dortmund Kenti’nde ‘Her yönüyle Trabzon etkinlikleri’ dün start aldı. Westfalenhallen Fuar Alanı’nda ‘Trabzon’u Dortmund’da Yaşa’ sloganıyla başlayan ve 5 gün sürecek olan etkinliklerde kemençe sesi ve horon tüm kenti sardı. Trabzon’dan 80’in üzerinde firmanın ve 15 belediye 17 basın kuruluşu ve 10’un üzerinde sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinliğin ilk gününde Karadeniz müziği, kemençe ve horon eksik olmadı.

 Açılış konuşmalarında Dordmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau, “Trabzon ve Dordmund arasındaki bağı güçlendirdik. Bu programın burada yapılması beni gururlandırdı ve onurlandırdı” derken ardından kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şunları söyledi; “Bu etkinliklerde Trabzon insanı sevgisiyle yeşillik ve mavinin harikulade tablosuyla birlikte kendisini hem Dortmund’da hem Almanya’ya da tanıtmaya devam edecektir. İki şehir arasında büyük lojistik hat oradan İran-Afganistan hattına bir lojistik hatına dönüşmeyi karşılıklı hareket etmeyi hedefleyecektir.”

BAKAN SOYLU, “TRABZON KENDİNİ HER YERDE HİSSETTİREN BİR ŞEHİRDİR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise, “Bizi buraya çeken buradaki hemeşehrimizi olan bizi buraya çeken konuşmalarıyla benliğimizde yer eden burada onlarca yüzlerce binlerce hemşerimizi kendi ülkelerde oturma anlayışı veren onları kucaklayan belediye başkanımıza Ullrish’e teşekkür ediyorum. Türkiye’den iki kişini selamını getirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan Buraya geleceğimizi söyleyince burada olmak gönül gönüle olmak hem isyanları yansıtmak hem bizim insalarımızın bize hemşerilik gösterenlere karşı büyük arzuları vardı. Bugün Trabzon’umun kurtluşunun 98.yıldönümü bir şehrin sadece kendine ait coğrafyada bulunması değil dünyanın her yerinde kendini hissettiren ve yaşayan bir şehir olan. Kendi kültürünü değerlerini kendi medeniyetini bakışını ve heyecanını dünyanın her yerine nakleden bir şehrin evlatlarıyız biz. İstiklal Marşı okunduğu zaman her yerimiz titrer özgürlüğümüz için dua ederiz. Bizim şehrimiz bizim şehirmize el uzatanların şehridir. Kimi şehirler vardır Kanuni’leri yoktur Fatihleri yoktur. Allah’a şükürler olsun bizim var. Yükümlülüklerimizi biliyoruz. Neye anlama geldiğini neyi hissettirdiğini biliyoruz. Bugün ALman dostlarımıza anlattık bir insanlık sınavından geçiyoruz. 2 milyon 600 bin Suriyeli benim ülkemde kendi topraklarında yaşama hakkını elde etmemeleri için sıcak bir yuva için bizim topraklarımızdalar. Sadece bugün değil biz Osmanlı’dan bu yana gelen ne olursa olsun Anadolu topraklarınızı açın diyen nesilden geldik. Neyi anlattığımızı biliyoruz. Nasıl bir medeniyt çizgisinden geçtiğimizi biliyoruz” dedi. Bakan Soylu’nun ülke gündemi ilgili Türkiye’ye yapılan oyunlardan bahsederek mücadeleyi bırakmayacaklarını ifade ederek, ‘Ülkenizden onur’ duyun dedi. Açılış konuşmalarının ardından fuarda Trabzon’un yöresel kıyafetlerini tanıtan defile ile birlikte kolbastı şok ekibi gösterlerini yaptı.

TBMM Başkanvekili CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de, “Dünya kenti Trabzon ilk kez bu kadar büyük bir organizasyonu Dortmund’da yaptı. Dortmund da Trabzon’un bir rengi var. Trabzon’da Dortmund’da spor şehridir. Bu dostluğun burada kalmamasını buradan daha da devam emesin istiyorum. Kentlerin yarışında bu dostluk takdire şayandır. Bundan daha güzel bir kardeşlik barış olabilir mi? İnsanlığın bu barışı ve kardeşliği kurtaracaktır. Buraya gelen sadece Dortmund’da yaşayan dışarıdan gelen hemşerilerimizin buluşma yeri değil Alman kardeşlerimizinde buluşma yeri olsun diliyorum” diye konuştu. 

Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, Haluk Pekşen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Dordmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon eski milletvekili ve bakanı Faruk Özak, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı. Ayrıca etkinlikte stantları bulunan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Teke, Sürmene Belediye Başkanı Rahme Üstün, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Of Belediye Başkanı Salim Salih Saralioğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de protokolde yer alırken Trabzon’da ve Dordmund’dan sivil toplum örgütleri temsilcileri de protokolde yerini aldı. 

 IMG_0013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.