ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
reklam

Nüfuzu da Nüfusu da Çok: Hangi İlde Kaç Çaykaralı Yaşıyor?

Nüfuzu da Nüfusu da Çok: Hangi İlde Kaç Çaykaralı Yaşıyor?
06.03.2015 09:18
A+
A-

Bu veriler ilk defa yayınlanıyor. Çaykara’nın nüfusunu duyunca şaşıracaksınız. 2014 yılı Adrese Dayalı Nüfus İstatistik verilerine göre Türkiye sınırlarında yaşayıp Çaykara nüfusuna kayıtlı insan sayısı 86.555 olarak gerçekleşti. (Yurt dışında yaşayan Çaykaralılar bu rakamın dışındadır.)

81 ilin tamamında bulunan Çaykaralıların il il sayısını yayınlıyoruz. Veriler Çaykara’nın sadece “nüfuzunun” değil “nüfusunun” da oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Trabzon ve İstanbul’daki Çaykaralı Nüfusu Çaykara’dan Daha Fazla

Çaykara 13.854

Trabzon 23.807

İstanbul 18775

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerinde ikamet ettiği ile göre yapılan istatistikte en fazla Çaykaralının bulunduğu yer 23.807 kişi ile Trabzon şehir merkezi oldu.

İkinci sırada ise İstanbul görülüyor. Çaykara nüfusuna kayıtlı 18.775 kişinin ikamet ettiği İstanbul, Trabzon ile birlikte Çaykara’da ikamet eden Çaykaralıları geride bırakan iki ilden birisi oldu.

Üçüncü olarak en fazla Çaykaralının yaşadığı il 5.572 nüfusla Bursa; dördüncü 4.683 nüfusla Ankara; beşinci 2.669 nüfusla Samsun oldu. Kocaeli 1.969, Sakarya 1.873, İzmir 1.342, Balıkesir 1101 Çaykaralı nüfusla Çaykaralı nüfusunun yoğunluğunun yüksek olduğu diğer iller…

İstatistiğe göre Çaykaralıların iskân edildiği Hatay’da 1.105, Çanakkale’de 319, Van’da 129 Çaykara nüfusuna kayıtlı kişi yaşıyor. İskan illerinde rakamların düşük olması muhtemelen buralarda yaşayan Çaykaralıların nüfus kayıtlarını yeni illerine taşımasına dayanıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde de Çaykaralı bulunuyor. İl il Çaykaralı istatistikleri:

TUİK Trabzon

nüfus1

nüfus2

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. samsun kütüğüne kayıtlıyız samsunda yaşıyoruz soy ağacımızı sorışturdum hopşara(akdoğanlı)olduğumuzu öğrendim.

  2. turan dedi ki:

    Bizde caykaraliyiz atakoyluyuz ve bayburtta yasiyoruz kutugumuzde bayburt dedelerimiz buraya almis bildigim kadariyla kütüğü degistiremiyoruz daha oyle bi imkan varmi ben kütüğümu tekrar caykaraya almak istiyorum.