ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
reklam

Sultanmurat Şehitleri Anıldı

Sultanmurat Şehitleri Anıldı
25.06.2010 14:09
A+
A-

Sultanmurat Şehitleri Anıldı 1

Çaykara Müftülüğünce irşad hizmetleri kapsamında  23 Haziran’da Sultanmurat şehitler mevkiinde şehitler anısına 0;ve şehitlerin ruhuna ithaf edilmek üzere  mevlit ve hatim programı düzenlendi. Düzenlenen programa Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy, Emekli Trabzon Müftüleri Nuri Güneş, Raif Korkmaz, İlçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

Sultanmurat Şehitleri Anıldı 2

Program SaaSultanmurat Şehitleri Anıldı 3t 10.30 başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Çaykara Müftüsü Paşa Bektaş açış konuşmasında “ Sultanmurat Yaylası  4.Murat’ın İran seferinden dönerken   Cuma namazını burada kıldığından dolayı  Sultanmurat yaylası olarak isimlendirilmiştir. . Sultanmurat şehitleri ise 1916 yılında 1. Dünya savaşında Ruslarla yapılan savaşlarda 4. Bölük komutanı Seyfettin bey ve onunla beraber şehit olan 70  er   burada şehit olduğundan ve burada defnedildiğinden dolayı o gün bu gündür burası şehitlik olarak adlandırılmış ve bölge insanının gönlünde taht kurmuştur.

Bizler zor şartlar altında vatan bekçiliği görevini ifa eden ve şehit olan Seyfettin bey ve onunla beraber şahadet şerbetini içen 70 şehidimizi ve ayrıca bu geçtiğimiz günlerde Şemdinli’de şahadet şerbetini içen ve ülkemizin genelinde özellikle bu vatan toprakları için, bu din için, bu mukaddesat için namus için şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyor bu vatan topraklarının kendilerine minnettar olduğunu buradan bir kez daha kendilerine belirtmek istiyorum.  diyerek programa teşrif ettikleri için tüm davetlilere teşekkür etti.

Toprağa Şehit Eken Bir Milletiz.

Sultanmurat Şehitleri Anıldı 4

Eski Trabzon Müftüsü Nuri Güneş ise ”Burada okunan kur’anı burada yatanlarla birlikte dinledik.  Onlarda dinliyor. Çünkü onlar ölmemiştir buyuruyor kuran’ı kerim. Anadolu annesi oğlunu askere gönderirken, Gavur toprağımıza girecekse, ezan susacaksa, bayrak inecekse, boynumuza kement takılıp yerlerde sürükleneceksek, sende baban gibi şehit ol diyor. Yıllardır şehit veriyoruz. Hainler durmuyor. Otobüsleri bombalıyorlar, bebekleri öldürüyorlar, Bu şehitler burada olmasa bu bayrakta burada dalgalanmazdı. Biz toprağa şehit eken bir milletiz Bu bayrak inmeyecek, Ezanlar susmayacak, kıyamete kadar devam edecektir. dedi

Vatan Dediğimiz şey Kuru Bir Toprak Parçası Değildir.

İl Müftüsü Veysel çakı yaptığı Konuşmada” Bir vatanda yaşıyoruz. Allah bizi vatansız ve bayraksız bırakmasın. Bu bayrak dalgalanmasaydı biz böyle bir program yapamazdık. Kendi cenazemizi bile dini usullerimize göre cenazelerimizi kaldıramazdık. Türki Cumhuriyetlerde, Gürcistan’da  öyle olmuştu. Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Bütün kutsal değerleri kazanmak ve muhafaza etmek, onu kazanmak korumak mal can zaman fedakarlığı gerektirir.

Vatanda korumSultanmurat Şehitleri Anıldı 5amız gereken en mübarek en kutsal değerlerimizden birisidir. Vatanı korumadan ne namusumuz ne dinimizi ne kültürümüzü ne manevi değerlerimizi koruyamayız.

Vatan dediğimiz şey sadece kuru bir toprak parçası değildir. Millet dediğimiz şe kuru bir kalabalık değildir.   herkese hitap ediyorum. Milleti korumak vatanı korumak demek sadece sınırları korumak da değildir. Milleti millet yapan temel değerler vardır.  Bizim kutsal değerlerimiz vardır. Bizim bir haram helal anlayışımız vardır, Haya iffet anlayışımız vardır. Komşuluk ilişkilerimiz vardır, bizim kutsal değerlerimiz komşuluk ilişkileri vardır. Akraba ilişkilerimiz vardır. Bizim namazımız vardır, abdestimiz vardır.  Bunları muhafaza etmeden   memleketi milleti muhafaza etmek mümkün değildir. Bir konuda hassas olmaya sizleri davet ediyorum.  Milleti millet yapan milli değerler vardır. Dürüst vatandaş olmayanlar, işini düzgün yapmayanlar, sahip olduğu hortumu cebine koyanlar,   çocuğuna vatan millet din iman sevgisi vermeyenler, bu gün şehit kanlarıyla sulanan bu topraklardaki yeni verdiğimiz şehitleri şehit eden vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürüyorlar demektir.

Pkk’nın Ekmeğine Yağ Sürüyorlar

Bu vatanı vatan yapan, milleti Milet yapan temel değerlerimize düşman olanlar, namusumuza kötülük etmek isteyenler iffetimize namusumuza kötülük edenler, helal haram anlayışını zedeleyenler, kurana bağlılığı, vatana millete bağlılığı zayıflatanlar, Pkk nın ekmeğine yağ sürüyorlar demektir. Devir birlik devridir, el ele tutuşup dindarlığımızın kalitesini artırma dönemidir. Şu şehitlerimize layık mıyız, onların bize emanet ettiği bıraktığı  bu vatana dürüst vatandaş olarak üzerimize düşeni yaptık mı yapmadık mı diye sizleri muhasebeye davet ediyorum” dedi.

Program başlSultanmurat Şehitleri Anıldı 6amadan önce din görevlileri  kur’an  kursu öğrencileri ve vatandaşlar kur’anı kerimi baştan sona okuyarak hatim yaptılar. Daha öncede Çaykara İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri ile Müftülüğe bağlı kur’an kurslarında şehitlerimiz için hatimler yapıldı.

Şehitleri anma programı Trabzon emekli Müftüsü Raif Korkmaz’ın daha önce okunan hatimler için hatim duasını yaparak program sona erdi.

Şehitlerimiz için yapılan dini program vatandaşlar tarafından takdir ve beğeniyle karşılandı.

Sultanmurat Şehitleri Anıldı 7

Sultanmurat Şehitleri Anıldı 8

Sultanmurat Şehitleri Anıldı 9

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.