ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
35,4866
EURO
36,3844
ALTIN
3.047,13
BIST
9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Trabzon’un şiddet haritası açıklandı Çaykara listede yok

Trabzon’un şiddet haritası açıklandı Çaykara listede yok
28.11.2017 21:11
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğüne bağlı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdür vekili Neşe Uzuner, Trabzon’da hizmet veren ŞÖNİM hakkında Günebakış gazetesine açıklamalarda bulundu.

2017 yılı içerisinde ŞÖNİM’e yapılan başvuru sayının 856 olduğunu belirten Uzuner; Trabzon’un şiddet haritasına bakıldığında en çok başvurunun Akçaabat, Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra’dan yapıldığını belirtirken en az başvurunun Dernekpazarı’ndan yapıldığını kaydetti.

Çaykara Listede yok Dernekpazarı son sırada

Trabzon’da ŞÖNİM’e yapılan başvuralar hakkında istatistiksel rakamları paylaşan Uzuner “2012 yılından 2017 yılına kadar toplamda 4132 vakaya hizmet verdik. 2017 yılı içerisinde ŞÖNİM’e başvuru sayımız 856. Trabzon’da en fazla müracaat olan yer, şiddete uğrayanların en çok başvuru yaptığı yer, Akçaabat, Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilk beş içerisinde. Son sırada Dernekpazarı var.

2012 yılından bu yana;

Akçaabat’ta 530

Araklı’da 140

Yomra’da 90

Vakfıkebir’de 84

Arsin’de 63

Ortahisar’da 1578

Sürmene’de 157

Of’ta 117

Hayrat’ta 6

Dernekpazarı’nda 3 başvuru var” diye konuştu.

Şiddete uğrayan vakaların hepsinin fiziksel olmadığını belirten Uzuner “Şiddetin türü daha çok psikolojik ve sözel diyebiliriz. Ekonomik temelli olanlar var. Bu ailelere de sosyal ekonomik destek (SED) yardımı yapıyoruz. ŞÖNİM’e 5 yıl içerisinde 3572 kişi şiddete uğradığı gerekçesiyle başvuru yapmış. Sığınma talebiyle 485, ilk kabul birimine 460 kişi, kadın konukevinde de 381 başvuru yapılmış. Kadına olan şiddeti azaltmak için istihdamı arttırmalıyız. Alo 183 hattını arayarak, her türlü şiddete maruz kalmış kadın ve çocuklara yönelik ihmal ve istismar olaylarına anında müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz” dedi.
(Günebakış)

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.