ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
37,9820
EURO
41,2709
ALTIN
3.717,43
BIST
9.810,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Yeni bir belgesel daha “Çaykara ve Ötesi” çekimleri başladı

Yeni bir belgesel daha “Çaykara ve Ötesi” çekimleri başladı
21.04.2016 08:57
A+
A-

Çaykara Tarihi ve kültürel dokularını ön plana çıkartmak amaçlı belgesel çekimi yapılıyor.

Çaykara´nın genel tanıtımını yapacak olan “Çaykara ve Ötesi Belgeseli” ile İlçenin tarihi ve kültürel değerleri, Mahalleleri, sanat ve mimarisini konu alan belgeselin çekimlerine devam ediliyor.

2016 yılının Ocak ayında başlayan çekimlerin proje ve finansörlüğünü Çaykaralı İş adamı İbrahim Tunçer yapıyor. Şu ana kadar kış çekimleri bitirilen projede 360 panoramik çekimler devam ediyor. Panoramik çekimlerden 3 mahallenin çekimi kaldı. İngilizce, Almanca ve Arapça dillerinde de seslendirilecek çekimler 2016 yılının sonunda tamamlanacak

ibrahim_tuncer

Projenin sahibi iş adamı İbrahim Tuncer

Konu ile ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan projenin sahibi ve finansörü İbrahim Tuncer “Çaykara’da doğan büyüyen ve yetişen biri olarak İlçemizin tüm Mahalleri, kom ve yaylalarından, ahşap evlerine camilerinden tarihi eserlerine kadar, sosyal yaşantısından kültürel varlıklarına kadar tüm değerlerimizi görsel anlamda çekim yaparak 3 dilde (İngilizce, Arapça, Almanca) seslendirmesi yapılarak ilçemizi tanıtmak istiyoruz. Ben Çaykaralılardan bu çekimlerde olmasını düşündükleri değerlerimizi gazete aracılığı ile bize bildirmelerini istiyorum. Biz tüm değerlerimizi, güzelliklerimizi kayıt altına almaya hazırız.” dedi

Proje sahibi ve Finansörü işadamı İbrahim Tunçer tarafından yapılan ve yönetmenliğini :Cevdet Gümüş, Proje Koordinatörü ve Danışman: Muhammet Mustafa Tuncer, Fotoğraf: Hakan Öztürk, Panaromik 360 Cekim: Osman Öztürk, Kamera: Murat Davulcu, Yazar: Oya Canbazoğlu, Sunucu: Refie Kenar, Montaj: Raşit Öztürk, Işık: Hakan Terzi, Muhammet Özen, Müzik ve Single: Stüdyo Beylerbeyi (Mesut ve Ömer Uçar) Hukuk Danışmanlık: Gürhan Hukuk, Flay Cam: Emrah Barman ve Ekibi tarafından Çaykara´yı Dünyaya tanıtmak maksadıyla yapılacak bu çalışma, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olarak yayınlanacaktır.

 ÇAYKARA VE ÖTESİ BELGESELLE AŞAĞIDAKI KONULAR İŞLENECEK

1- Köylerin tarihi, coğrafi durumu, yaşamı, kültür, sanat ve mimarisini içeren bir belgesel; Çaykara Kalesi, Sultanmurat Şehitliği, keten dokumacılığı, hayvancılık, taş örme duvarları ve yaşam evleri, geleneksel camii mimarisi, bitki örtüsü.

2- Çaykara´nın genel tarihi belgeseli; Anılarla Çaykara´nın tarihi, doğal afetleri ve göçler. Yöresel sözcükleri ve eğitim.

3- Yaylalarımız, mesirelerimiz ve şenliklerimiz belgeseli; Kurtdağı ve Sultanmurat Şenlikleri. Halay yerleri ve konaklama yerleri.

4- Çaykara´ya ilham veren âlimler, bilginler, iş adamları ve ileri gelenleri belgeseli; Çaykara´lı bürokratlar, iş adamları, din âlimleri, ilçeye yön veren aydınları. 5- Çaykara´nın turizmi ile ilgili belgesel; Uzungöl, Solaklı Deresi, yeşil ile maviyi buluşturan doğası, yöresel mutfağı.

6- Çaykara´yı güzelleştirme ve kalkındırmak için bir hamle ve bir katkı; Çaykara ve köy derneklerinin ilçeye katkısı, iş adamları ve ileri gelenleri ile ilçemize neler yapıldı ve neler yapılabilir

7- 360 Panoramik çekimler ve havadan Flay Cam çekimleri; Çaykara´nın köylerinin ve yaylalarının panoramik ve Flay Cam çekimleri.

KISA METRAJLI FİLM;

1-Bu hayattan bıktım ya al beni ya iste; Kına, düğün, evlilik, halk hikâyeleri, kara sevdalıkları.

2- Bir nefes bir yudum su; Köylerin yaşlılarıyla söyleşi, halk hekimliği, kocakarı ilaçları.

3- Çaykara kadını ve yaşantıları; Çileli yaşamı, hayatı sırtında taşıyan kadını ve çocukluğunu çalışma bilen gençleri.

4- Geleneksel oyunlar; Orta oyunu, kış oyunları, kalandar geceleri, bilmeceler, bulmacalar, şiir, atasözleri, deyimler.

5- Folklor, müzik, spor; Halk oyunları ve halk meclisleri, atışmalı türküler, dağ tırmanışı, derelerde yüzme. Çaykara´nın tanıtımında görmek istediğiniz konuları ve diğer önerilerinizi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Eyüp bey, HESlere karşı verilen mücadele ile ilgili yapılacak bir çalışma Çaykara turizmine ne katkı sağlayacak anlayabilmiş değilim. Görüşlerinize katılıyorum ama konu turizm olunca maksadı aşmış oluyor bence öneriniz.
    Çalışmada emeği geçecek herkese teşekkürler! Özellikle köylerdeki yaşlılarla yapılacak söyleşi ve çaykaranın alimleri kısmı hiç profesyonelce işlenmemiş ancak bence en önemli kısım. Çok güzel bir belgesel olacak?öyle görünüyor.

  2. EYÜP IŞILDAK dedi ki:

    ÖNERİ ve DİLEK YUNANLILARIN önde gelenlerinin PERSLERLE İktidar karşılığı anlaşıp ettikleri ihanet sonucu, Desteksiz kalan 300 SPARTALI’nın pers ordusuna karşı verdiği mücadelenin. Daha çetinini OGENELİ hemşehrilerimiz SOLAKLI vadisini işgal eden HES cilere karşı vermişlerdir. Onlarda tıkpı SPARTALILAR gibi diğer SOLAKLI vadisinde yaşayan hemşehrileri tarafından DESTEKSİZ bırakılmış ve kazanmayı ümit ettikleri üç beş lira için DIŞLANMIŞLARDIR. Ne mahkemelerde nede her hangi bir platformda yanlarında olmadıkları gibi sürekli aleylerine çalışmışlardır. Sonuç olarak HES lerin verdiği zarar yaşanarak TEST edilmiş OGENELİLERİN haklı oldukları görülmüştür. ……Mademki belgeseli yapan kardeşimiz önerilerimizi ve görüşlerimizi isterler BELGESELE konu olan DOĞAYI korumak isyeyenlerin verdiği mücadele bu şekliyle kayıt altına alınıp gelecek nesillere anlatılmazsa bir sonraki nesil SOLAKLI vadisini belgesellerde dahi göremez ancak PLEYSTEYŞİN oyunlarında SMİLASYON olarak görürler. …O sebeple Mahkemelere giden, ineklerini satan, dayak yiyen hapse düşen tüm OGENELİ kardeşlerimizi bu BELGESELDE görmek istiyorum. Ayrıca HES lere destek olan İŞBİRLİKCİLERİDE.. Neticede HES ler para kazandıracağı için destek olanların yaptıklarının kayıt altına alınmasından İMTİNA edeceklerini düşünmüyorum…Hayırlı olsun