ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
reklam

Uzungöl’de yıkım kararlarına tepki

Uzungöl’de yıkım kararlarına tepki
03.10.2019 22:03
A+
A-

İlçemiz Uzungöl’de 118 binaya yıkım kararının çıkmasının ardından bugün Uzungöl Platformu adına Uğur Çiçek basına açıklamalarda bulundu.

Çiçek şunları söyledi:. Karadeniz ve Ülke Turizm en önemli merkezlerinden olan tarihsel sürecine baktığımız  zaman karşımıza şöyle bir fotoğraf çıkıyor Uzungöl 1957 yılında Belediye olmaya hak kazanmış 1962 yılında Belediye teşkilatı kurulmuş ve Belediye Başkanını seçerek halkımıza hizmet sunmaya başlamıştır.  Uzüngöl’ün  Yıkılacak binalara tebligat gitmesinin ardından yapılan basın açıklamasında zararın 200 – 300 milyon TL civarında olacağı ifade edildi.  Yaklaşık 350 kişiyle birlikte yapılan basın açıklamasını, okudu.  Yıkılacak binaların birinin mülk sahibi olduğunu ifade eden Uğur Çiçek, direneceklerini ifade etti.   Sözlerine ilk olarak Uzungöl’ün tarihinden başlayan Çiçek, turizm merkezinin ilk olarak 1957 yılında belediye olmaya hak kazandığını 1962 yılında ise belediye teşkilatının kurularak halka hizmet vermeye başlandığını vurguladı.  Uzungöl’ün sadece turistlerin ziyaret ettiği merkez olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken… “Burada yaşayan insanların artan konut ihtiyacını karşılama konusunda Yerel Yönetimlerimiz ve Merkezi Yönetimlerimiz maalesef ilgisiz ve kayıtsız kalmışlardır” dedi.  Uzungöl’de en büyük sıkıntının İmar Planı olduğunu kaydeden Çiçek, “Uzungöl’de Turizm 1974 Yılında başlamıştır.Aradan geçen 45 sene sürecinde Uzungöl’de sadece 1993 Yılında Turizm Amaçlı İmar planı,1998 Yılında SİT Alanı getirilmiştir. 2006 Koruma Amaçlı İmar Planı getirilmiş bu Plan 2008 Yılında İtirazlar sonucu iptal edilmiştir.  2014 Yılında tekrar Bakanlık tarafından İmar Planı getirilmiş bu plan 2015 Yılında revize edilmiş ve 2018 Yılında ise yine İtiraz neticesinde bu İmar Planı da Uygulanabilir olmaması sebebi ile İptal edilmiştir” diye konuştu.

Doğaya hiç bir zarar verilmemiştir

Uzungöl’de İmar Planı olmamasına rağmen insanların kendi tapulu arazilerinde, imkanları ölçüsünde evi ve tesis inşa ettiğini kaydeden Çiçek,  “Tüm bunları yaparken dört tarafı Orman ile çevrilmiş Doğa harikası olmasına rağmen hiçbir şekilde Ormandan tek bir ağaç dahi kesilmemiş ve de Uzungöl’ün Muhteşem Doğasına hiçbir şekilde en küçük bir zarar dahi verilmemiştir” dedi.  Uzungöl’e 2019’un ilk 8 ayında Trabzon Valiliğinin Plaka Tanıma Sistemine göre toplamda 782 bin araç girişi, 3 milyon 128 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ettiğini ifade eden Çiçek, “Uzungöl İnsanı Tarih boyunca çalışkan ve uysal yapısı ile hiçbir zaman Mahkeme kapısını tanımamıştır. Ancak Getirilemeyen İmar Planı sebebi ile Günümüzde 800-850 kişi Mahkeme süreci ile karşı karşıya gelmiş hatta ceza alarak hapis yatmak zorunda kalmıştır. Günümüzde Uzungöl gibi Turizm Cennetleri sayesinde Önce Trabzon İlimiz,sonra Karadeniz Bölgemiz ve de Şirin Ülkemiz Turizm alanında Tüm Dünyaya hitap edebilecek bir konuma sahiptir” dedi.

Olmayan İmar planı nasıl uygulanabilir!

Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Üzülerek ifade etmek isteriz ki Uzungöl insanı alkışı hak etmesi gerekirken Günümüzde gelinen nokta itibarı ile alın teri ve emeğini kaybedecek duruma gelmiştir. Çünkü kendi elinde olmayan getirilemeyen İmar Planı sebebi ile Uzungöl insanı cezalandırılacak bir konuma getirilmiş İşyerleri ve konutlar için Yıkım kararı verilmiştir. Uzungöl İnsanı olmayan bir İmar Planına nasıl uyabilirdi. Hukuki olarak soralım…. Kuralları konulmamış olan bir İmar Planından dolayı Uzungöl İnsanını cezalandırmaya kalkmak sizlere ne kadar Adaletli görünüyor Uzungöl Halkı olarak İmar Planı ortaya konulduktan sonra Fiziki Görünüm olarak Uzungölün ismine hiç yakışmayan çarpık görünümlü yapıların düzeltilmelerinin çok kolay olduğunu da rahatlıkla görmekteyiz. Ve de bu çarpıklığı düzeltmeye hazırız. Uzungöl İnsanı olarak en büyük özlemimiz Yetkililerimiz tarafından Hem Şirin Beldemiz Uzungöl’ü Koruyacak olan hem de İnsanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan Uygulanabilir bir İmar Planının bir an önce Halkımızın önüne konulmasıdır. Gerçekleştirilmesi Planlanan Yıkım Çalışmasının Uzungöl İnsanına Maliyeti Yaklaşık 300 Milyon TL’nin üstündedir”

Mağduriyet nasıl giderilecek?

Mağduriyetlerin nasıl giderileceğini soran Çiçek, “Uzungöl Halkının hem barınma hem de Turizm Anlamında Ülkemiz ve Dünya Turizmine Hizmet sunabilmek amacı ile yapmış olduğu bu yapıların yıkılması durumunda bu insanların mağduriyetleri nasıl giderilecektir. Yıkımı gerçekleştirilmesi Planlanan bu Tesislerimizin ve evlerin Banka Borçları nasıl ödenecektir. Bu yüksek maliyeti ne halkımız ne bölgemiz ne de Ülkemiz kaldırabilecek durumda değildir. Bu anlamda Uzungöl Halkı olarak gerçekleştirilmesi Planlanan bu Yıkım İşlemlerinin Acil olarak durdurulması ve Hazırlanacak olan Plan Çerçevesinde İnsanlarımızın mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Uzungöl İnsanı olarak Kesin Kararımız şudur. Uzungöl İçin Kalıcı ve uygulanabilir bir İmar Uygulaması olmadan gerçekleştirilecek her türlü yıkım çalışmalarına Uzungöl Halkı olarak Hukuki ve İnsani olarak her türlü tedbiri alacağız” dedi.

Bu duygular ile Uzungöl halkı olarak Ulusal ve yerel basınımızın temsilcilerini saygı ile selamlıyorum.diye ifade etti

Uzungöl'de yıkım kararlarına tepki 1

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Fotinos zisino dedi ki:

    Ben çocukluğumdan beri gider gelirim Uzungöl’e. Milletin kanını emdiniz emdiniz şimdi vay efendim 300 milyon zarar var. Oraya evleri koyarken kanun nizam hak hukuk dinlemediniz. Yolların üstüne ev yaptınız, dükkan açtınız. Bütün güzelliği ile bir doğa harikası olan yeri kurutup mahalle pazarına çevirdiniz. Bir liralık malı 10 liraya sattınız. Ucuza satanı dövdünüz. Kendinizce çeteleşip oradan rantınızı arttırdınız. Emin olun bu yıkımların takipçisi olacağım o yaptığınız lokantaların olduğu yerde yine ördekler yuva yapana kadar bizde haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz.

  2. Murat dedi ki:

    Yillardir dogal guzelligi yok ettiniz ,hersene millete ait olan acik alanlari gasp ettiniz yurt disindan ve yurticinden gelen turustlerle kavga ettiniz ceplerini somurmek icin herturlu entirakalari cevirdiniz bunlari soylemiyorsunuzda gadp ettiginiz yerleremi agliyorsunuz daha beter olun

  3. Güneş güneş dedi ki:

    İki tabak kuru fasulye oda ikisini toplasanız bir tabak olmaz 80 tl hesap çıkardın bana. Bakıyorum en ön saftasın. Milletin cebine göz diken vampir ler. Beter olun inşallah. Kimsenin â hı kimsede kalmaz