ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
12°C
Trabzon
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
9°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C
reklam

Çaykaralı eski Muhtar cinayete kurban gitti!

Çaykaralı eski Muhtar cinayete kurban gitti!
15.06.2021 02:05
A+
A-

Çaykara Yeşilalan Mahallesi eski Muhtarı Hüseyin Yılmaz, kurbanlık almak için gittiği Bayburt’un Aydıntepe İlçesinden geri dönerken cinayete kurban gitti.

01 Ağustos 2020 tarihinde  Aydıntepe İlçesi Yoncalı Mevkiinde meydana gelen olay, ilk olarak basın kuruluşlarına kaza diye yansırken, jandarmanın yaptığı araştırma sonrasında Muhtar Yılmaz’ın cinayete kurban gittiği  ortaya çıktı. 
Cinayet zanlısı Ş.H. ise bir süre sonra Jandarma tarafından yakalanırken, Bayburt ilinde çıktığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Cinayetin 1. yıl dönümü yaklaşırken Muhtar Yılmaz’ın ailesi ve sevenleri, basın kuruluşlarına; olayın derinlemesine aydınlatılmadığı, azmettiricilerle ilgili her hangi bir işlem yapılmadığını iddia ederek yazılı bir açıklama gönderdi. 
Açıklamada ilk olarak Muhtar Yılmaz’ın Çaykara’da muhtarlığı öncesinde Almanya’da bir çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptığına vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

73 YAŞINDA VEFAT ETTİ
Çaykara  Yeşilalan mahallesinde iki dönem muhtarlık yapan, muhtarlık döneminde Çaykara’da, muhtarlık öncesinde Almanya’da çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev alan ve aynı zamanda milli istihbarat birimleri ile yakın temas içerisinde olan, hayatını devleti ile milletine adayan ve çevresinde yaptığı hizmetlerle, hayırlarla, yardım faaliyetleri ile tanınan Hüseyin Yılmaz, halihazırda resmi Korucu sıfatı ile bir Devlet Görevlisi iken, 01.08.2020 Cumartesi günü Bayburt’a bağlı Yazyurdu Mahallesi (Çahmas) kırsalında uğradığı silahlı saldırı sonucu 73 yaşında vefat etmişti.

DEFALARCA ÖLÜM TEHDİDİ ALDI
Olaydan bir süre sonra cinayet zanlısı Ş.H. yakalanarak gözaltına alınmış ve delillerin ortaya çıkması üzerine muhtarı hiç tanımadığını, bir yol tartışması nedeniyle cinayeti işlediğini iddia etmişti.
Ancak ne ilginçtir ki rahmetli muhtar, son bir sene içerisinde katil Ş.H’nin yakınları tarafından defalarca ölüm tehditleri almıştı ve bu durum cinayetten önce de yöre halkı tarafından bilinmekteydi.

BU BİLGİLERİ TEYİT ETMEKTEDİR
Cinayetten sonra da, söz konusu şahısların, önceden işlediği suçlar dolayısıyla kanun kaçağı durumundaki yakınları Ş.H’yi kiralık katil olarak tuttukları ve cinayeti organize bir şekilde işledikleri yöre halkı arasında konuşulmaktaydı.
Nitekim Ş.H’nin katil olarak tutuklanması da halkın bu bilgilerini teyit etmektedir.

CİNAYET ORGANİZE ŞEKİLDE İŞLENDİĞİ…
Anlaşılan o ki katil, akıl hocalarının yönlendirmesi doğrultusunda, basit bir yol tartışması üzerine cinayeti nefs-i müdafa yapmak için tek başına işlediğini iddia ederek en hafif cezayla kurtulmayı hedeflemektedir.
Ancak muhtarın yakınları ve sevenleri, mahkemeye intikal eden birtakım delillerden de hareketle, cinayetin organize bir şekilde işlendiğini, suça azmettirenlerin, katile yardım ve yataklık yapanların da olduğunu, olayın üzerindeki sis perdesinin aralanması ve adaletin yerini bulması için ömrünü devletine ve milletine adayan muhtarın öldürülmesinde payı olan herkesin yargılanması ve hak ettikleri cezayı almalarının gerekli olduğunu düşünmekteler.

BAŞSAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ, MAHKEME BOZDU
Fakat gelinen noktada bazı hususların gözden kaçtığı, ihmal edildiği ya da ihlal edildiği görülmektedir.
Zira, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sanık Ş.H. ile ilgili iddianame hazırlanıp Bayburt Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış olmasına rağmen diğer şüpheliler hakkında Başsavcılık, 21.12.2020 tarihinde takipsizlik kararı vermiştir.
İtiraz üzerine Bayburt Sulh Ceza Hakimliği, 26.01.2021 tarihinde bu kararı bozmuş ve dosyayı yeniden savcılığa göndermiştir.
Dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2021/104 soruşturma numarası ile yeniden açılmıştır.

CİNAYETİN TÜM YÖNLERİYLE AÇIĞA ÇIKMASI İÇİN…
İlk andan itibaren cinayetin tüm yönleri ile açığa çıkması için gerekli çabanın gösterilmediği yönünde ciddi emareler bulunmaktadır.
Savcılığın, dosyanın faili meçhul kalmamış olmasının rahatlığı ile soruşturmaya gerekli özeni göstermediği, cinayetin faili ile birlikte cinayete yardım edenlerin, azmettirenlerin tespiti için yeterli araştırmayı yapmadığı görülmektedir.

BAYBURT JANDARMA KOMUTANLIĞI FEZLEKEDE TEK TEK SAYDI
Oysa Bayburt Jandarma Komutanlığı tarafından yazılan 120 sayfalık fezlekede, cinayetin kim tarafından işlendiği açıklandığı gibi faile yardım edenler, faili azmettirenler, suçluyu kayıranlar tek tek sayılmıştır.
Buna rağmen bu soruşturma çok yüzeysel kalmış, cinayet faili dışındaki kişiler hakkında gerekli araştırma yapılmamıştır. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı’nın 120 sayfalık fezlekesinde yer alan isimlerin birçoğunun savcılık tarafından ifadesi dahi alınmamıştır.

ŞÜPHEYLE YAKLAŞILMASINA NEDEN OLDU
Şüphelilere gözaltı uygulanmamıştır. Bu şekilde elde edilebilecek birçok delile ulaşma imkanı ortadan kalkmıştır. Cinayetin suç örgütleri ve mafya ile bir ilişkisinin olup olmadığı yeterli düzeyde araştırılmamıştır.
Bu durum savcılıkla ilgili sürece şüpheyle yaklaşılmasına neden olmuştur.

SUÇ ÖRGÜTLERİYLE YAKIN İLİŞKİSİ…
Oysa katil zanlısının, belli suç örgütleri ile yakın ilişki içinde olduğu mahkeme dosyasındaki delillerden anlaşılmaktadır. Cinayet sonrası katil zanlısı Ş.H’nin aylarca saklandığı; çevresindeki birçok kişinin sanığın kaçmasına yardımcı olduğu, katili jandarmadan sakladığı, barınmak için imkan sağladığı, başkalarına ait sim kartları ile iletişim kurduğu, bu sim kartlarını tanıdıklarına zorla aldırdığı dava dosyasına yansıyan bazı bilgilerdir.

TELEFONLAR MAHKEME KARARIYLA DİNLENDİ
Anlaşılan o ki, katil zanlısı Ş.H. arkasındaki belirsiz güçten/güçlerden destek alarak çevresine korku salmış ve bu şekilde kaçak bir hayat sürmüştür.
Cinayet sonrası, katil Ş.H’nin ve diğer şüphelilerin telefonları, mahkeme kararı ile dinlenmiştir. Sanık Ş.H’nin şüpheli Y.D. ile olan tape kayıtlarında cinayete ilişkin konuşmalar yer almaktadır. Ayrıca şüpheli Y.D’nin kaçak durumdaki sanık Ş.H’nin kaçması için gerekli yardımı yapacağını, başka yola girmemesi gerektiğini söylemiştir.

ARAŞTIRMAYA YETERLİYKEN…
Cinayetin şüphelilerinden olan Y.D’nin İstanbul’daki bir mafya ile sıkı ilişki içinde olduğu da dosyaya yansıyan bilgilerdendir. Ayrıca katil Ş.H’nin telefon incelemesinde, kendisine söz konusu mafyanın önde gelen isimlerinden A.S’nin Of’ta olduğuna dair mesaj gelmiştir. Sadece bu bilgiler bile cinayetin ve cinayet ile ilgili şahısların suç örgütleri ile bir ilişkisinin olup olmadığını araştırmaya yeterliyken soruşturma bu yönüyle yarım kalmıştır.

SUÇ İŞLEMEYİ ADETA MESLEK HALİNE GETİRMİŞTİR
Dosyanın katil zanlısı Ş.H. daha önce de çeşitli suçlar işlemiş, en son öldürmeye teşebbüsten ceza almıştır. Katil zanlısının sicilinden de anlaşılacağı üzere zanlı suç işlemeyi adeta meslek haline getirmiştir. Peki bu cinayeti neden ve hangi amaçla işlemiştir? Dosyada aydınlatılamayan en önemli nokta burasıdır. Şayet bu konu açıklığa kavuşursa cinayetin arka planı ve olayla ilişkili kişiler de ortaya çıkacaktır.

CİNAYETİN ORGANİZE YÖNÜ OLDUĞU…
Cinayetin organize bir yönü olduğu soruşturma dosyasında görülmesine rağmen olayın basit bir trafik kavgasına indirgenmesinin nedeni nedir? Katil zanlısı cinayetin basit bir tartışmadan kaynaklandığını dile getirerek ve suçu bu şekilde üstüne alarak neleri gizlemeye çalışmaktadır? Cinayetin arka planında kimlerin olduğu neden ortaya çıkartılamıyor?

KAMU VİCDANINI RAHATSIZ ETMEKTEDİR
Bu soruların halihazırda cevapsız kalması kamu vicdanını rahatsız etmekte, rahmetli muhtarın yakınlarını ve sevenlerini derinden yaralamakta olup ileride daha büyük sıkıntıların ortaya çıkmasına yol açabilecektir.
Ancak yukarıda bahsi geçen sorunların çözülmesi ve soruların cevap bulması, yaklaşık 10 aydır devam eden soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasına ve adaletin yerini bulmasına sebep olacak, bu durum da kamu vicdanını rahatlatacaktır.

İLK VERİLEN HABER

Çaykaralı eski Muhtar cinayete kurban gitti! 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:61Saat

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.