ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
reklam

Of Terminalinde Dönüş Yoğunluğu Yaşanıyor.

Of Terminalinde Dönüş Yoğunluğu Yaşanıyor.
25.09.2009 15:12
A+
A-

Of Terminalinde Dönüş Yoğunluğu Yaşanıyor. 1

Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte Of şehirler arası otobüs terminalindeki yoğunluk arttı. Bayramı memleketlerinde geçirip dönüş tercihini otobüsten yana kullanan gurbetçi Of’lular bu yıl yaz tatiliyle bayram tatilini tek seferde yaşamış oldular.

Of Terminalinde Dönüş Yoğunluğu Yaşanıyor. 2

Otobüs işletmelerinde önümüzdeki pazartesiye kadar özellikle İstanbul’a yer bulmakta zorlanan yolcular,bunda yaz dönüşü ve bayram dönüşünün birleşmesinin etkisi olduğunu belirtiliyorlar.

İstanbul,İzmir istikametine giden otobüslerin hareket ettiği sabah saatlerinde Of terminelinde oluşan kalabalık dikkatleri çekerken yaşadıkları şehirlere dönen vatandaşların bagaj çokluğu gözlerden kaçmıyor. işletmelerin önü elleri boş dönmek istemeyen yolcuların yöreye has eşyalarıyla dolup taşıyor.

Tatilcilerin dönüşü otobüs işletmelerinin yanı sıra yöresel hediyelik eşya,kuru çay,of kurabiyesi,tereyağ,peynir,bal,mısır unu,satan esnaflara da fayda sağladı.Yaşadıkları şehirlerde taze ve uygun fiyata bulamayacakları ürünleri uzun bir süre yetecek kadar satın alan gurbetçilerin dönüşüde Of’lu esnaf için bir umut oldu.

Of’ta tereyağ,bal, peynir üzerine işletmesi bulunan Servet Şen yazın gurbetçilerin ilçeye gelmesiyle işlerin açıldığını,gurbetçilerin dönüş zamanı olan bu zamanlarda da zirveye çıktığını belirtti.

Of terminali esnaflarından İsmail kerim’de mısır unundan meşhur Of kurabiyesine kadar gurbetçilerin yöresel tatları bulundukları şehirlere taşıdıklarını ifade etti.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.