Ahmet Yaşar Zengin kimdir ?
1954 yılında Trabzon ili Çaykara ilçesi Maraşlı köyünde doğdu. İlkokulu köyde, ortaokulu Çaykara’da, liseyi Of’ta bitirdi. 1978 yılında Erzurum Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünden mezun oldu. 1979 – 1996 yılları arasında değişik okullarda Türkçe – Edebiyat öğretmenliği ve 10 yıl idarecilik yaptı. G.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk Edebiyatı bilim dalında yüksek lisans yaptı. 1996 yılında Kastamonu Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı.
Ankara’da “Eğitimde Yeni Mahalle ” dergisinin yayın kurulu başkanlığını yürüttü. 1997 yılında “Kastamonu Havadis” ve 2002 yılında “Kastamonu Candaroğlu” gazetelerinin kurucuları arasında yer aldı. Her iki gazetenin sorumluğunu üstlendi.
Kastamonu “Şehit Şerife Bacı ” ve “ Yeni Ufuklar” dergilerinin editörlüğünü yaptı. 2002-2012 yılları arası ulusal internet gazetesi “Kastamonu Postası” ve görsel “Kastamonu Sözcü” gazetelerinde 10 yıl köşe yazarlığı yaptı.
2002-2006 yılları arasında “Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti” yönetim kurulunda görev aldı. 2004-2012 yılları arasında “Kastamonu Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneğinin Kastamonu şubesi” başkanlığını, yürüttü.
2012 yılından beri “Yeni Kastamonu Postası”, “Kastamonuilkhaber”, “Bak Ayrıntı ”, “Haber Politik ”, “Başkent postası”, “Soninternethaber”, “Canakkalninsesi” ve haftalık görsel “İstamonı” gazetelerinde köşe yazarlığı yapıyor.
Çeşitli Eğitim fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan, “Türkçe Dersi Eğitimi Özel Öğretim Yöntemleri I-II ve Çocuk Edebiyatı” olmak üzere toplam 11 kitabı vardır.
Eylül 2011’de “Kastamonu Üniversitesi Rektör danışmanlığına” getirildi. 2012 yılında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden emekliye ayrıldı. 2012-2016 yılları arasında özel üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Çanakkale Ezine Kestanbol Termal Limited Şirketinde 2017-2020 yılları arası yöneticilik yaptı. İstanbul-Beykoz Kavacık’ta oturuyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Ahmet Yaşar Zengin Hocam, Kastamonu’da kültür çalışmalarıyla tanınır. Kültür çalışmalarında en büyük desteği Milli Eğitim Müdür Yardımcısı aynı zamanda hemşerisi Abdullah Şentürk’ten çok destek aldığını ifade eder. Hem hoca hem köşe yazarı hem eğitimci hem de gazetecilik kimliği vardır. Aynı zamanda iyi bir Organizatör dür. Toplumu çok iyi yönlendirir. Basın, esnaf ve siyasiler ile iletişim kurmasını bilir, mütevazidir ama mücadeleci bir kişiliği vardır. Üretkendir.11 kitabı vardır. Kitaplardan kazandığı parayı öğrencilerine burs olarak verirdi. 2010 yılında ev arkadaşını rektör seçtirmesine rağmen bilinmeyen nedenden dolayı emekliye ayrıldı ve Kastamonu’dan ayrıldı.
Ahmet Yaşar Zengin çok değerli bir hocamızdı Kastamonu’da çok verimli çalışmaları oldu. Allah razı olsun kendisinden.
Merhaba Ahmet Yaşar hocanın yüksek lisans tezine nasıl ulaşabilirim bilginiz var mı
Sayın Aktaş, kimin yüksek lisans tezine ulaşmak istiyorsun. 05379191161 nolu telefon edersen bu konuna görüşebiliriz. Selamlar