ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
24°C
reklam

RAMAZANLIK…Osman ŞAHİN

1955 yılında Çaykara Yeşilalan (Holaysa) köyünde doğdu. İlkokulu köyünde ortaokulu Çaykara’da okudu. İlçede lise olmadığı için lise tahsilini Manisa Soma’da tamamladı. Dönemin gençlik hareketlerinin tam içinde olması hasebiyle, yüksek öğrenimine devam ettiği Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsünün son sınıfından ayrılmak zorunda kaldı. Sıkıntılı geçen 12 Eylül sonrasında askerliğini Maraş’ta bitirdi. Bu arada iş hayatı devam ederken, çeşitli esnaf derneklerinin de yöneticiliğini yaptı. 1991 mahalli seçimlerinde 91-95 yılları arasında belediye meclis üyeliğine seçildi. 1995 yılında 25 yıllık Kırıkkale serüvenine noktayı koyan ve Ankara’ya göç eden Osman Şahin 20 yıldır Ankara- Çankaya’da ikamet ediyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Yazarın "Çankaya'dan Çaykara'ya "KUKULAR BAĞIRANDA" isimli basılmış bir de kitabı mevcut.
19.06.2015 16:52
A+
A-

RAMAZANLIK…
Hacı Ferşat efendinin köylüsü olanlar bilir..(Holaysa-Çaykara)
Yurt çapında ünlü külliyemizde, 150 yıldır Kur’an, Arapça ve Hafızlık eğitimi veren büyükçe bir Kur’an kursu vardır ve her evde istisnasız bir hafız bir hoca hep mevcut olagelmiştir…
Bu genç hocalar genelde işsizdi ve sayıları talebin çok çok üzerindeydi..
Köyümün hocaları, her yıl ramazanı iple çeker ülkenin muhtelif yörelerine “Ramazanlığa” gider, teravih kıldırır mukabele okur, vaaz eder, cenaze kaldırır, arife günü de, cemaatin buğdayından, zekatından, fitresinden bir kısmını alır, köye döner çifte bayram ederlerdi..
Bunu niye mi anlattım..
Televizyon ekranlarında boy gösteren din-i bütün değil de “nakt-i bütün” medyatik “çağdaş ramazanlıkçı hocaları” görünce aklıma düştü..

Benim köyümün hocaları, iftardan sahura tam gün mesai yapıp bir çinik ekin bile alamazken..(Ki Merhum Hoca Babamdan biliyorum)
Medyatik hocalar, bir saat içinde bir ibretlik kıssa, bir dramatik hikaye, bir trajik menkıbe, bir hüzünlü efsane anlatır..
Gelsin deste deste paralar, liralar dolarlar..
Gelmeye gelsin umurumda değil de..
Müslümanı salak yerine, aptal yerine koymak niye..?

Siz hem bunca parayı cukkalayın, harmanlayın hormonlayın..
Hem de..
“Bir lokma bir hırka’dan”..
“Hasırın üzerine yatmaktan”,
“Karnına taş bağlamaktan”,
“Bir zeytini bölüşmekten” bahsedin..
Hamasetle  insanları heyecanlandırıp “duygusala” bağlayın..

“Fegülen” tipi ağlama taklitçiliği..
Kanallar arası  reyting yarışı yapın..

Er rizku Doğan..
Er rizku Fetullah..
Öyle mi..?
Ayıptır beyler Ayıp..
Günahı umursadığınız yok biliyorum ama..
Günde ortalama 100 Müslümanın katledildiği bir dünyada..
Biraz izan
Biraz da vicdan ..
Azıcık da merhamet

Cüzdanı batsın..!!

……………Hayır, bereket ve mağfiret ayımız mübarek olsun..!!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.