ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5969
EURO
34,8046
ALTIN
2.501,74
BIST
9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Mecdelli Meryem

Size Anlatacaklarım Var !!!1993'ün Kasım'ında DernekPazarı'nda Dünyaya Gelmişim...
24.04.2017 12:38
A+
A-

Tarih asırlardır bir çok büyük insanı günümüze taşıdı ve taşımaya da hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan biridir “Mecdelli Meryem”  !!

Rivayet olunur ki; Hz. İsa (a.s) peygamberin döneminde güzelliğiyle tüm erkeklerin gönlüne taht kurmuştur Mecdelli Meryem. Öyle ki her gece erkekler kapısına toplanır kendisinden gelecek işareti bekler nasibi olmayanlarsa  sabaha kadar kapısında divane olur beklermiş.

Bunca günaha şahitlik yapmış bedeni, tevbeyi bir türlü becerememiş. Ara sıra da olsa ruhu sıkılan Mecdelli Meryem her ne kadar alimlere gitsede hiçbirinden etkilenmez ve yanlış olan hayatına devam edermiş.

O kavme peygamber olarak gönderilen Hz. İsa aleyhisselamın kente irşad için geleceğini haber alan Meryem’in kalbini heyecan sarar.  Her ne kadar kendisini görmese de adını sıkça duymuştur İsa peygamberin. Meydan da İsa Peygamberin konuşmasını dinleyenlerin en arkasındaydı Mecdelli Meryem. O anlattıkça yüreği yufka gibi eriyor kalbi bu yeni dine adeta akıyordu. Sözlerinden Anlamıştı Bu İnsanın Bir Peygamber Olduğunu.

Kendisini evlerine davet edenleri gören İsa Peygamber şükrediyordu . Kalabalık ahaliden birini seçerek evine misafir oluyordu. Belli ki misafirin niyeti kötü, kapıdan girilirken hiçbir hürmet göstermiyordu Allah’ın Elçisine.  İsa peygamberin peşini bırakmadan takip eden Mecdelli Meryem bu saygısızlığı kabul edemiyor ve kapıdan içeri giriyor. Bir kap su ile İsa Peygamberin önce ayaklarını yıkayıp sonra da saçlarıyla kurulamak isteyince, orada bulunanlar Mecdelli Meryem’i azarlıyor ve yaşantısından dolayı onu Allah’ın Peygamberi huzurunda küçümseyip yüreğini burkuyor. Duruma müdahalede geç kalmayan İsa Peygamber Mecdelli Meryem’e günahlarını terk edip tevbe ile iman etmesini söylüyor.

Kendisine gülenlere aldırış etmeden iman ederek evine dönüyor Meryem. Kente karanlık çöktüğü vakit Aşıklar yine kapının önünde toplanıyor. Yabancı erkeklerin seslerini duydukça evinin kapısını daha da sıkıya kilitleyip gecesini tevbe ve istiğfar ile geçiriyor. Aşıkları o geceden sonra arzularına ulaşamadan ömürlerini tüketiyor. Mecdelli Meryem hayatının geri kalan kısmını Hz. İsa peygamberin yolunda sürdürüyor ve tarih temiz bir sayfayı da bu azize kadın için ayırıyor…

İşte Bir Miraç Gecesi’nde düşüyor kalplerimize Mecdelli Meryem’in hikayesi…

Murat Kömürcü /2017

www.caykaragazetesi.com

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Elif Derya dedi ki:

    Teşekkürler çok güzel bir yazı

  2. Fatih Aykırı dedi ki:

    Tarih zalimlerün yaptıklarını değil hakikate erenleride listesine katarak insanlığa ders veriyor adeta. Ne denilebilinir ki !!!

  3. Ayşe Belinsu dedi ki:

    Kötüye vuran hayatın hakikate yolculuğuna bir kez daha şahit oluyor oluyorum.
    Vücudum da farklı bir titreme duyuyorum.

  4. Kübra şeyda Albayrak dedi ki:

    Yazıyı okuduğum da durdum ve tefekküre daldım aklıma gelen Ayeti kerime Kalpler Yalnızca Allah’ın Elindedir.

  5. İbrahim dedi ki:

    Hayatımda ilk defa duyuyorum bu meryem’ i.
    Daha fazla araştırma yapmaklazım

  6. Tarihçi dedi ki:

    İÜ tarih bölümünde doktora öğrencisiyim ve bir çaykaralıyım ..şu rezilliğe karşı reddiye yazmaya bile tenezzül etmiyorum..ama yüksek lisans tezimi HZ.İSA(A.S) hakkında yaptığım için ve ben de çaykaralı olduğum için sadece cahilliğinizi ve saçmalama kabiliyetinizi kendinize saklamayı tavsiye ediyorum .. Meryem-i Mecdelanî hakkında ne bizim Ehli Sünnet kaynaklarımızda ne de sıhhatine onay verebileceğimiz bir batılı kaynakta hiç bir bulgu yoktur.Tümü yandaş ve uyduruk belgelerdir.Bu zatın varlığından haberdarız ama böyle mevzu’ olduğu her halinden belli hezeyanları yazıp milletin vaktini boşa harcamayın. Velhasıl Mübarek Mi’rac gecesinden faydalanmak istiyorsanız ilk olarak mesnedsiz kaynakları rivayet etmemenizi ve çok büyük tarih sevdalısıysanız KİTAP OKUMANIZI öneriyorum..

  7. Mahmut YrgN dedi ki:

    Fransa Lyon Şehrinden selamlarımı sunuyorum.
    Magdaralı derler Bu coğrafyada. Hristiyan Protestanlar hz İsa ile evlendiğini iki çocuk doğurduğunu ileri sürmüştür.

  8. Kamuran ERYALÇIN dedi ki:

    Magdalalı meryem olarak bilinir.Hristiyanlar tarafından çekilen filmi bile yapıldı. Bu yazı sanırım islami kaynaklarca delil gösterilerek kaleme alınmış.

  9. Rümeysa Aydın dedi ki:

    Epeydir bu denli etkilenmemiştim. İlham verici konuları ele almaya devam eder misiniz.

  10. mehmet Gürsel dedi ki:

    yazı için teşekkürler inşallah herkesin gönlüne düşer meryem in hidayeti

    1. Murat Kömürcü dedi ki:

      inşaAllah.