ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,4810
EURO
34,9545
ALTIN
2.436,94
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
23°C
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
reklam

Bayram duam

1972 doğumlu, Trabzon Çaykara Maraşlı Mahallesinden olan yazar, Sosyoloji lisansının ardından uzmanlığını, Anadolu Üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Karakter ve Değerler Eğitimi alanında tamamlamıştır. İlgi alanı değerler sistemi ve Kur’an sosyolojisi üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Evli ve üç çocuk annesidir.
14.05.2021 22:15
A+
A-

Günümüz dünyasında ki hızlı ve hareketli yaşam içerisinde insanlar birbirine çok fazla vakit ayıramıyor. Rızık peşinde koşan insan, doğduğu yerlerden doyduğu yerlere göç etmiş durumda. Kimi zaman fiziksel kimi zamanda kültürel-sosyal yalnızlık yaşıyor.
Bayramlar gibi özel manevi değer taşıyan günler bir süreliğine de olsa muhabbetin, hal hatır sormanın, birlikteliğin, aidiyetin gelişmesine motivasyon sağlayan günler. Bu anlamda toplumsal fayda, değer ifade ediyor.
Ramazan Bayramı özellikle Müminlerin Ramazan boyunca tövbe, dua ve oruçla Allah’a yaklaştığı, günahlarda arındığını umut ederek, birbirlerini bu maksatla tebrik etmesinin sembolüdür.
Bir taraftan pandeminin diğer tarafta İsrail zulmünün bayram heyecanını gölgelediği bu bayramda umudu kaybetmeden mülkün sahibine iltica etmeliyiz. Ali-İmran 54 “Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.”
“ Duamız; Müslümanım diyenlerin nasıl bir hazineye sahip olduğunu hatırlayıp mümince davrandığı, birlik ve beraberliğin güç olarak bilimde, sanatta, kültürde, karada, denizde, havada imkana dönüştüğü, hiçbir canın haksız yere öldürülmediği, uhuvvetin hayat bulduğu gün ve bayramlara kavuşmaktır.
Memleketimin güzel insanlarının, okurlarımızın, bize bu imkânı sunan gazetemizin tüm çalışanlarının, pandemi şartlarında görevleri başında olan tüm sağlıkçılarımız ve çeşitli meslek gruplarının mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyorum. “

Selam ve saygılarımla

 

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
11.07.2021 00:37
20.06.2021 20:27
05.06.2021 20:38
24.05.2021 20:42
09.05.2021 14:30
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.