ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
34,0139
EURO
37,6139
ALTIN
2.759,27
BIST
9.611,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Engelleri aşacak yiğitler

26.10.2018 17:27
A+
A-

Çaykarayı ziyarete geldikçe mimari olarak perişan halini görürdüm. İçimden ,çalışkan insanlar buradan ayrıldı, vasat insanlar buralarda kaldı, onun için değişmedi buralar diye üzülürdüm.

Yanılmışım..Buralarda köşe başları tutulmuş. Böyle olsun  benim olsun,işim yürüsün, gerisi ne olursa olsun anlayışı hakim.

Bu düşünce Uzungöl’de kırıldı. Başardılar. Hizmet veriyorlar. İstihdam sağlıyorlar ve istiyorlar.

Burada yaşayan Çaykaralıların ve memurların övüneceği işler çok az…

Adama Çaykara nasıl, ne yapıyorsunuz sorusuna TEOG diye cevap veriyorlar. İlçede ilkokul, ortaokul, lise binalarının hali görmeye değer!..

Devletimizin ekonomik açıdan geri kalan yerler için verdiği teşvikler burada yaşayanlara, dışarıda çalışanlarımıza anlatılmıyor. Böyle olunca insanlar buralara gelmiyor, yaşayanlarda taşınıyor. Bu teşvik uygulamaları konusunda gerek Esnaf Kefalet Kooperatifi, gerekse banka şubeleri destek projelerinde risk almıyorlar. İlgisiz. BU DESTEK KREDİLERİNDE bu kuruluşlar daha esnek ve daha teşvikkâr olmalıdır. Herkes rahatına bakıyor. Vatandaştan para nasıl alırım onu düşünüyor. Kazandırayım yok.

Topluma katma değer üretecek programları çalıştırmıyorlar. Koskoca ilçede Taşkıran’daki su tesisinden başka dışarıya arz edecek hiçbir mal gözükmüyor. Yerel idareciler yayla sorununa kapsamlı bir çözüm bulup öneremiyor. Sonucunda; çarpık, ucube, sorunlu bir imarla yaylaların güzellikleri gölgeleniyor.

Hayvancılık gelir getiren en iyi iş olduğu halde; örneklemeler sağlıklı bir görüntü vermediği için geri gidiyor. Trabzon tereyağının tadı unutulmaya yüz tutmuş. Kuymak yapacak yerli mısır unu bile bulunamıyor.

Yolların durumu, Of mahalle yolları ile kıyaslanamaz. Onların yollarında konfor, bizim yollarda sıkıntı var. Çaykara-Of yolu, Köknar- Karacam yolu beş yıldır sürüyor, bitirilemedi. Dereler sahipsiz. İnsanlarımızın derede yüzebileceği longozlar muhafaza edilmemiş.

Yerel yöneticiler 50 yıldır yüzebileceğimiz bir göl bile vatandaşa hediye edemedi.

ESER

Şimdiye kadar yerel yönetimde görüntü; Taşkıran’da caminin yanındaki şelale, Uzungöl’de hükümet destekli projeler, dere ve göl görselleri, Karaçam’da düzene girmiş çarşı, Ataköy’ün bir Cevdet SUNAY müzesi var.

Eser yok eser…

Kişi ol ki bıraka bir eser

Eseri olmayanın yerinde yeller eser.

Değerli insanları seçme zamanı geliyor.

Ya engelleri aşacak yiğitleri, ya da  işlere bakacak adamları seçeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.